Топ-10 продуктів, які підвищують імунітет

3648 0
Зниження температури повітря традиційно веде до застуд та сезонних хвороб. Але можна зхитрувати та надурити їх, вживаючи «протизастудні» продукти.
фото: news.a.ua, nmc-kiev.org, chaepedia.com

фото: news.a.ua, nmc-kiev.org, chaepedia.com

Червоний перець

Усім відомо, що вітамін С необхідний для активізації імунної системи організму, але мало хто знає, що червоний перець містить більше вітаміну С, ніж цитрусові.

Фенхель

Фенхель також має високий вміст вітаміну С та регулярно підвищує опорність організму до інфекційних захворювань. Він стимулює роботу білих кров'яних клітин, які руйнують бактерії та віруси в організмі.

Йогурт

Багато йогуртів містять пробіотики, які допомагають організмові протистояти забрудненням і швидше відновлюватися після інфекцій. В йогурті містяться корисні бактерії, що допомагають у травленні. Вони зберігають здоровим кишківник та створюють гарну оборону від бактерій.

Зелений чай

Він не лише допомагає у втраті ваги, він також містить антиоксиданти, необхідні для здоров'я.

Солодка картопля (батат)

Солодка картопля так само містить велику кількість антиоксидантів і покращує функції клітин.

Часник

Часник – чудовий засіб для боротьби з застудою. Він також містить кальцій, калій та сірчасті сполуки, які позбуваються небажаних бактерій.

Куркума

Куркума гарно протистоїть інфекціям та запаленням, запобігає шкоді, яку викликають вільні радикали.

Лосось

Містить омега-3 жирні кислоти, які необхідні для активації Т-клітин. Чим більше в організмі Т-клітин, тим менше шансів захворіти.

Устриці

Ці морські делікатеси містять вітаміни С, Е та безліч антиоксидантів, що тримають наші клітини здоровими.

Брюссельська капуста

Вона має безліч поживних речовин та мінімум калорій. До того ж, ця капуста запобігає пошкодженню клітин в організмі.

Джерело: life.pravda.com.ua

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!