Топ-5 міст за кількістю вакансій. Які найпопулярніші

1441 0
Перше місце за кількістю вакансій посідає Київ, а друге – Львів.
Unsplash

Unsplash

За кількістю вакансій у 2022 році перше місце посідає Київ, де пропонують роботу 15 131 людям. На другому місці – Львів з 4 760 вакансіями. Такі дані озвучила компанія Robota.ua під час практичного HR семінару в межах Forum West 7 жовтня. 

Читайте також: Куди поїхали та ким працюють українці. Складено портрет трудового мігранта

Третє місце за кількістю вакансій посідає Дніпро (3 640), четвертеОдеса (2 432). І п’яте місце – Івано-Франківськ (1 324). 

За кількістю резюме на першому місці також Київ (105 750), а на останньому –Харків (9 588). 

Найбільш популярними вакансіями в Україні є: продавець-консультант, робочий виробництва, водій, інтернет-маркетинг і реклама та бухгалтер. 

За кількістю резюме переважають резюме у сфері торгівлі, також адміністративний персонал, водії і кур’єри, продажі, студенти без досвіду тощо. 

Водночас за кількістю рубрик серед вакансій переважають вакансії у виробництві, торгівлі та продажах. 

Зазначимо, що за найчастіше вакансії залишають для таких професій як продавець-консультант, офіціант, бармен, робочі спеціальності, водії тощо. 

Додамо, що кількість вакансій стала меншою, а кандидатів більшою через вивільнення працівників інших підприємств через війну. Так, у другому кварталі цього року на одну одну вакансію припадало від 15 до 25 кандидатів. Зараз ми на етапі – 6 кандидатів на одну вакансію.

Нагадаємо, про те, чи справді українці можуть стати трудовими мігрантами, які у них мотиви залишитися за кордоном та що бізнес і суспільство в Україні можуть зробити для того, аби повернути людей, читайте тут.

Зазначимо, що презентація дослідження Львівської консалтингової компанії відбулася у рамках практичного семінару HR Forum West. Організатори заходу – ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз», і СП ТзОВ «Львівська консалтингова група».   

Софія Шавранська

Партнерська публікація

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!