Топ-5 напоїв, які допоможуть зігрітися в холодну погоду

9781 0
У холодну погоду найприємніше закутатися в теплий плед і, не поспішаючи, насолоджуватися смаком і ароматом зігріваючого напою. Це може бути чай, кава або смачний алкогольний коктейль.

Ці смачні напої обов'язково зігріють у холодну пору і піднімуть настрій своїм ароматом, пише Сладов.

Гарячий шоколад

Для того, щоб зігрітися в холодні дні, не обов'язково додавати трохи алкоголю в напої. Можна приготувати і неймовірно смачний і зігріваючий гарячий шоколад - альтернативу гарячому чаю і каві.

Знадобиться:

Молоко нежирне

Шоколадна крихта (тертий шоколад)

Кардамон (коробочки)

Кориця в паличках

Перець чорний свіжомелений

Цукор

Свіжий корінь імбиру (тертий)

Ванільний екстракт

Вершки

Як приготувати:

1. У невелику каструльку виливаємо молоко і додаємо в нього шоколадну крихту, кардамон, розламані на 2 частини палички кориці, чорний перець, половину імбиру та цукор. Доводимо до кипіння, безперервно помішуючи, і вимикаємо вогонь. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.

2. Блендером збиваємо вершки з цукром, залишком тертого імбиру і половиною ванілі до стану міцної піни.

3. У каструльку додаємо решту екстракту ванілі, перемішуємо весь вміст і проціджуємо в чашки гарячий шоколад. Прикрашаємо збитими вершками і посипаємо тертим шоколадом.

Ірландська кава

Цей оригінальний рецепт улюбленого в Ірландії напою зігріє у холодну погоду і підніме настрій у дружній компанії.

Знадобиться:

Чорна міцна кава

Ірландське віскі

Цукор

Вершки жирністю 30% і вище (для збивання)

Мелена кориця для прикраси

Як приготувати:

1. Ополіскуємо склянку гарячою водою. Вливаємо в неї віскі і кладемо 2-3 шматочки цукру.

2. Окремо приготовану міцну чорну каву вливаємо в склянку з віскі (залишаючи 2,5 см до краю) і розмішуємо вміст до розчинення цукру.

3. Додаємо збиті вершки. Вершки слід додавати по теплій перевернутій ложці шаром зверху, без перемішування. Справжній смак ви відчуєте попиваючи гарячу каву і віскі через вершки.

Яблучний пряний напій

При приготуванні цього напою аромат яблук, апельсина і запашних спецій просто п'янить, а смак яблучного напою порадує всіх любителів глінтвейну.

Знадобиться:

10-12 яблук середнього розміру

Апельси

Цукор

Палички кориці

Щіпка мускатного горіха

Гвоздик

Духмяний перець (за бажанням) 

Як приготувати:

1. Яблука та апельсини розрізаємо на четвертинки. Складаємо все у велику каструлю. Додаємо прянощі, цукор і заливаємо все водою так, щоб її трохи не вистачило, щоб покрити всі яблука

2. Варимо на середньому вогні 1 годину. Час від часу мішаємо дерев'яною ложкою і злегка мнемо яблука.

3. Потім накриваємо каструлю кришкою і варимо ще приблизно 2 години.

4. Проціджуємо отриману суміш у велику ємність. Можна використовувати друшляк і додавати в нього фруктове пюре невеликими порціями, помішуючи ложкою, допомагаючи рідині краще стекти.

5. Перекладаємо в глечик і можна відразу подавати на стіл. А можна зберігати в холодильнику протягом тижня, але перед подачею обов'язково його розігріти. Для подачі ви можете використовувати, саме яблуко (вирізавши в ньому серцевину) або келих для глінтвейну. Прикрасьте паличкою кориці і часточкою апельсина.

Глінтвейн

Глінтвейн просто незамінний в холодні зими: він зігріває, тонізує і бадьорить. Класичний глінтвейн готують тільки з вина, прянощів і спецій, при цьому підігріваючи його до певної температури.

Знадобиться

Червоне сухе вино

Склянка води

Цуко

Бутони гвоздик

Тертий мускатний горіх (щіпка)

Кориця (бажано кілька палочок або перетерти на млинку одну).

Як приготувати:

1. Гвоздику, мелений мускатний горіх засипаємо в турку і заливаємо 1/3 склянки води, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні одну хвилину. Після цього відвар повинен настоятися близько 10 хвилин.

2. Вино виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. У ледь підігріте вино виливаємо вміст турки і додаємо цукор. Головне - не перетримати глінтвейн на вогні, краще зняти його з плити просто досить гарячим.

3. Після того як напій буде готовий, його необхідно відразу розлити по чашках, або перелити в керамічний чайник.

Варто не забути про найважливіше правило - глінтвейн не переносить охолодження, так як нагріте один раз вино вже назавжди втрачає свій букет і смакові якості.

Читайте також: Топ-5 рецептів глінтвейну

Грог

Можна пити не просто чай з лимоном, а смачний зігріваючий чорний чай з ромом, приправлений гвоздикою і лимоном.

Знадобиться:

Чорний чай

Гвоздика

Цукор

Ром темний

Лимон

Кориця в паличках

Вода

Як приготувати:

1. Заварюємо в чайничку чорний чай. 

2. Вичавлюємо в чайник весь лимон, додаємо цукор, гвоздику і корицю. Даємо настоятися під кришкою 5 хвилин.

3. У чашки або склянки наливаємо темний ром і зверху наповнюємо чорним чаєм. За бажанням можна додати ще цукру або лимона. Грог п'ємо гарячим.

Фото: chocolatery.net, huffingtonpost.com, sladov.ua, vseodetyah.com, mobilizacia.kiev.ua, shkolazhizni


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!