Топ-5 зимових розваг у Львові

14636 0
Приїздити на Різдво до Львова уже стало доброю традицією для багатьох українців та іноземців. Чому варто спланувати поїздку на зимові свята саме до Львова? Що цікавого запропонує Львів цієї зими? 5 найцікавіших пунктів підготувало для Вас Tvoemisto.tv.

1. Різдвяний ярмарок. У кращих традиціях європейських міст, у Львові з 12 грудня 2014 року до 19 січня 2015 року на проспекті Свободи на ділянці від Оперного театру до пам’ятника Шевченку та на південно-східній стороні площі Ринок працюватиме Різдвяний ярмарок.

Тут можна буде придбати товари українських виробників – починаючи від хенд-мейд декорів та закінчуючи одягом, а також глиняний посуд, різдвяні страви, солодощі, глінтвейн тощо. Ярмарок працюватиме у робочі дні з 11:00 до 22:00, а у святкові та вихідні дні – з 10:00 до 23:00.

Фото: ЛМР

2. Ковзанка. Цього року на північній стороні площі Ринок у Львові знову змонтують сезонну льодову ковзанку. Її облаштують на площі близько 990 кв. м. Ковзанка працюватиме тут до 15 березня наступного року. Окрім льодової арени, тут облаштують також хатинки для гардеробу і прокату ковзанів.

Фото: tourismnews.com.ua

3. Дідух. Щороку у Львові на Святвечір, 6 січня, ставлять традиційного дідуха. В останні роки його встановлюють на площі Яворського – біля входу до костелу єзуїтів. Його висота перевищує 4 метри, майстри в’яжуть його з багатьох дрібних снопів. Дідух цього року плела родина Коцюків, які також роблять різдвяні обереги майже три десятиліття.

Фото: ЛМР

4. Кутя і вертепи. Також у цей день біля дідуха заправляють велику міську кутю, якою частують всіх охочих. І колядують великим вертепом. Ви можете долучитися до колядників і святкувати з ними.

Фото: ZIK

5. Площа 12 ялинок. Традиційно відкриття головної міської ялинки пройде 19 грудня. Крім того, У Франківсьмоу районі Львова на вул. Симоненка святкові заходи пройдуть 8-9 січня. У левандівському парку святкування розпочнуться ще 13 грудня. Також 8-9 січня відбудуться святкові заходи на Рясному-1. «На вул. Симоненка у нас запланований проект під назвою «Площа 12 ялинок». Поміж бібліотекою і школою ім. Симоненка є озеро і там росте 12 ялинок.

Щодо головної ялинки – чи буде головна ялинка міста прикрашена у якомусь особливому стилі, стане відомо на початку грудня, однак прикраси для неї виготовили діти із львівських шкіл.

Фото: gazeta.lviv.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!