«Торфовище Білогорща» увійшло до переліку заповідних об’єктів Львівщини

2507 0
Відповідне рішення ухвалила сесія Львівської облради.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Учора, 29 жовтня, під час засідання сесії Львівської облради депутати проголосували за те, аби включити «Торфовище Білогорща» у перелік заповідних об’єктів Львівської області. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Природно-заповідний об’єкт створено для збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному Європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові презентують 3D-модель та відеоекскурсію княжого міста Звенигорода

Нагадаємо, у лютому цього року на території Білогорщі створили ландшафтний заказник місцевого значення «Торфосховище Білогорща». Відповідну ухвалу 14 лютого підтримали депутати ЛМР.

Заказник охоплює територію 58,8 га. Тут розташовані унікальні торфово-болотні комплекси. За результатами досліджень фахівців львівських наукових установ, тут росте 42 види рідкісних рослин та зафіксовані місця поширення 25 видів тварин.

Додамо, що створення заказника на Білогорщі зініціювали самі львів’яни ще декілька років тому, зареєструвавши відповідну петицію. У 2017 році його погодили у Міністерстві екології та природних ресурсів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!