Трагедія у Броварах. Усе найважливіше в один клік

1312 0
Сьогодні о 8:20 поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

За годину мережею почали ширитися відео падіння гелікоптера у житловому масиві Броварів, що спричинила пожежу.

Інформацію про загиблих та постраждалих підтвердив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«У місті Бровари поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. Під час трагедії у садку перебували діти та співробітники закладу. На даних момент всіх евакуювали», - зазначив він.

10:15

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Унаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС.

На борту перебували міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович

11:20
Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону повідомив, що гелікоптер ДСНС летів з керівництвом МВС у справах «в одну з гарячих точок, де зараз тривають бойові дії».

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону наголосив, що про причини авіакатастрофи говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

«Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав», – сказав речник.

Станом на 13 годину відкрили кримінальне провадження за фактом падіння гвинтокрила в Броварах. Про це повідомив голова поліції Київщини Андрій Небитов.

«Слідчі Національної поліції, СБУ, ДБР вже працюють на місці події. Буде проведено ряд слідчих дій, аби з’ясувати всі обставини трагедії. Просимо всіх громадян, які стали свідками проліту гвинтокрила, звернутися на спецлінію «102» або до відділів поліції. Кожна інформація важлива для об’єктивного всестороннього розслідування», – сказав він.

13:10

Лідери ЄС висловили співчуття у зв'язку з падінням гвинтокрила.

Так, глава Євроради Шарль Мішель зазначив у Twitter, що міністр МВС Монастриський, який загинув у катастрофі, був великим другом ЄС:

«Ми разом з Україною у скорботі після трагічної аварії гелікоптера у Броварах. Висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих, президенту Зеленському та прем’єр-міністру Шмигалю і народу України», – зазначив він.

Свої співчуття висловили Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоганссон, Посол ЄС в Україні Матті Маасікас та інші.
13:30

Служба безпеки розпочала провадження через падіння гелікоптера у Броварах вранці 18 січня, серед основних версій –

  • порушення правил польоту;
  • технічна несправність гелікоптера;
  • умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

13:46

Гелікоптер із керівництвом МВС, що розбився у Броварах, прямував у Харків. Про це повідомив начальник поліції у Харківській області Володимир Тимошко.

«Сьогодні я мав зустріти, мав потиснути руки, мав… побачити не тільки керівників, ні, – друзів, яких поважав, яких чекав. Розмовляв вчора, сьогодні, зі всіма, хто був на борту, поговорив і виїхав зустрічати, зустрічав, – розповідає Тимошко. – Неможливо передати словами, неможливо просто повірити! Непоправна втрата! Є люди, після уходу яких залишається пустота! Рідні, близькі, тримайтесь! Вони точно цього б хотіли!», – написав він у Facebook.

14:00

Унаслідок падіння гелікоптера ДСНС ЕС-225 в Броварах вранці 18 січня пошкоджено дитячий садочок та вікна житлової багатоповерхівки. Про це йдеться в офіційному зведенні ДСНС.

«О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі  500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано.  На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС», – йдеться у повідомленні.

14:40

У МВС назвали імена загиблих, які були у гелікоптері.

Станом на 15 годину, у ДСНС повідомили про 14 загиблих, серед яких одна дитина. Травмувань різних ступенів тяжкості зазнали 25 осіб (з них 11 дітей). З-поміж постраждалих унаслідок падіння гелікоптера у Броварах є вагітна жінка. Її та інших постраждалих госпіталізували — повідомив мер міста.

На 16 годину уряд призначив очільника Нацполіції України Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ України та поклав на нього виконання обов'язків міністра МВС. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Станом на 17 годину у Броварах завершили пошуково-рятувальні роботи на місці падіння гвинтокрила.

Загалом внаслідок авіаційної катастрофи загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. На місці авіакатастрофи загинули 14 осіб, серед яких одна дитина. Постраждали 25 осіб, з них – 11 дітей.

Постраждалим внаслідок авіакатастрофи у Броварах надають допомогу у районній лікарні, а також в опіковому центрі Києва. Про це повідомив головний лікар Броварської районної лікарні Валентин Багнюк в ефірі національного телемарафону 18 січня.

У зв'язку з трагедією, що сталася сьогодні у Броварах, 19, 20 та 21 січня оголошені Днями жалоби у громаді.

Ігор Ющенко

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!