Трамвай на Двірцеву у Львові поїде 7 грудня

3195 0
Він під’їжджатиме майже до вхідних дверей залізничного вокзалу.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Трамвай на площу Двірцеву у Львові має поїхати в суботу, 7 грудня. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: На площі Двірцевій відкрили прохід до центрального входу залізничного вокзалу. Фото дня

Тоді ж автобуси також почнуть курсувати цією частиною площі, яку повністю віддали під велорух та громадський транспорт. Поки що підрядники ще не встановили електронне табло, що сповіщає про прибуття трамвая. У п’ятницю трамвай уже тестували. Він під’їжджатиме майже до вхідних дверей залізничного вокзалу. 

Під час реконструкції на площі замінили підземні комунікації, облаштували нове розворотне кільце трамвая, проклали асфальт, встановили зупинки для автобусів та трамваїв, освітлення, велостійки та лавки, а також нанесли розмітку й встановили дорожні знаки.

Натомість іншу частину площі віддали під рух приватних авто. Завершити цю ділянку з фонтаном планують навесні. Тоді ж розпочнуть реконструкцію Чернівецької та будуватимуть підземний паркінг під сквером.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові будують фудкорти. Візуалізація

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проект виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. 

Тарас Бабенчук

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!