Трамвай на Сихів обіцяють запустити в листопаді: що вже зроблено

5617 0
Відкриття трамвайної колії на Сихів заплановано на середину листопада 2016 року. Зараз реалізовується завершальна стадія робіт, готовність проекту – 85%.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. «Зараз основні роботи проводяться по будівництву дорожньої частини на ділянці від вул. Навроцького до вул. Липова Алея та перенесення ринку «Санта-Барбара» і будівництво там дорожньої частини. Як тільки підприємці переїдуть на сучасний ринок на вул. Антонича (зобов’язалися до 1 жовтня зробити це), то залишиться прокласти ще близько 200 м колії», – розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Читайте також: «Трамвай на Сихів»: чого не врахували проектанти

Готовність Лоту 1 (вул. Угорська – вул. В. Вернадського)

Роботи з будівництва трамвайної колії на ділянці Лот 1 виконані більш як на 90%, влаштовано трамвайні плити та рейки, дорожнє покриття та водопровідну мережу, контактну мережу, посадочні платформи. Залишилися ще роботи з перенесення половини ринку «Санта-Барбара» та будівництва дорожньої частини. Також ведуться роботи зі встановлення трамвайних плит та рейок на розворотному кільці в кінці маршруту.

Готовність Лоту 2 (вул. Свєнціцького – вул. Угорська)

По Лоту 2 роботи виконано орієнтовно на 80%, залишилося ще встановити частину трамвайних плит, дорожнього покриття і пішохідної зони, трамвайних рейок та контактної мережі. Окрім цього ведуться роботи щодо будівництва колектора та зведення розворотного кільця.

Колектор

Будівництво колектору триває, виконано більше половини робіт. Роботи ведуть паралельно шахтовим і наземним способом.

Ринок «Санта-Барбара»

Ділянка для перенесення ринку «Санта-Барбара» повністю готова до експлуатації, але адміністрація ринку знову відтермінувала переїзд, зобов’язавшись перенести усі торгові павільйони до 1 жовтня.

Платформи для посадки

Посадочні платформи вже встановлені по всьому маршруту. Всього буде 24 зупинки, 18 з яких облаштують для людей з особливими потребами. Краї зупинок вимостили тактильною плиткою.

Трамваї

На маршрут планують запустити 9 низькопідлогових трамваїв, два з яких вже курсують містом.  

Читайте також: 10 фактів про трамвай на Сихів

Нагадаємо, що будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом, буде прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини до ринку «Санта-Барбара». Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія «Еджіс Інтернешнл».

З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися на 25-30 хв. Окрім цього, проект має на меті зменшити транспортне навантаження найбільшого житлового масиву Львова – Сихова.

Читайте також: Іноземці Твого міста: француз, без якого не поїде трамвай на Сихів

Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн євро, гранту німецького уряду у 5 млн євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн євро. 

Нагадаємо, раніше влада міста повідомляла, що трамвай на Сихів поїде до кінця 2015 року. Однак, через проблеми з будівництвом колектора на вулиці Стуса, термін завершення проекту відтермінували.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!