Тренерка Христини Пограничної оцінила виступ гімнастки на Олімпіаді

8677 0
Виступ Христини Пограничної у фіналі був стабільний і без помилок.
Фото: НОК України

Фото: НОК України

На Олімпійських Іграх в Токіо львів’янка Христина Погранична увійшла в десятку найкращих на змаганнях з художньої гімнастики. Спортсменка показала свій найвищий рівень, і точно стане прикладом для багатьох українських гімнасток, вважає її тренерка Ірина Руда. Про це вона розповіла у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Львів'янка Христина Погранична вийшла у фінал на Олімпіаді в Токіо

«Вважаю, що свій максимум на цих Олімпійських Іграх Христина виконала повністю – увійшла у фінал Олімпійських Ігор, де виступила без помилок і стабільно. Її виступ стане прикладом і мотивацією для багатьох гімнасток в Україні – боротись за своє «місце під сонцем», – каже тренерка.

Вона додає, що, оскільки не була з Христиною в Токіо, її виступ переглядала у записі.

«Чесно, я не дивилася змагань в прямому ефірі. Не могла. Вже в записі все уважно переглянула і проаналізувала. А відчуття дуже важко описати словами», – розповідає Ірина Руда.

На сьогодні, за результатами Олімпіади, українські гімнастки належать до фавориток, аналізує заслужена тренерка. Як в індивідуальній першості, так і в групових вправах дівчата виступали в фіналі. Хоча вони ще досить молоді, у порівнянні з лідерами, тому, за словами Ірини Рудої, є великі шанси допрацювати і поборотись за медалі на наступній Олімпіаді, що пройде в Парижі.

«Художня гімнастика змінилася не лише в Україні, а в цілому світі. Зокрема, в нашій країні цей вид спорту – один з найпопулярніших для дівчаток. Наразі є достатньо спортивних шкіл та клубів, які пропагують розвиток художньої гімнастики. Однак, у нас в Україні й досі немає відповідного залу для ефективної підготовки гімнасток високої спортивної кваліфікації», – додає тренерка.

Читайте також: Як виступ Христини Пограничної на Олімпіаді зламав систему 

Нагадаємо, що львів'янка Христина Погранична пройшла у фінал на Олімпіаді в Токіо. Ірина Руда не поїхала зі своєю вихованкою в Токіо. Чому так сталося, вона не коментує. Сама ж Христина Погранична після виступу сказала

«Оскільки мені 18 років, це може бути лише початок. Я виступала для себе в задоволення. Звичайно, для країни також. Для всіх людей, які мене підтримують. Для свого тренера, якого тут, на жаль, немає. Намагалася зробити все, що можу», – сказала гімнастка.

Юлія Осим

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!