Третина українців вважає, що 2022 рік буде гіршим за нинішній. Результати дослідження

1163 0
Минулого року очікування були оптимістичніші.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

31% українців вважають, що прийдешній 2022 рік буде кращим, ніж попередній. Ще третина думає, що нічого не зміниться, стільки ж вважають, що наступний рік буде гіршим, ніж 2021. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» протягом 14-16 грудня.

Минулого року очікування були оптимістичніші: тоді 52% чекали, що 2021 рік буде кращим за 2020-й. В цілому молодші опитані (до 40 років) очікують, що прийдешній рік скоріше буде кращим, натомість старші – думають, що нічого не зміниться або буде гірше. 

Читайте також: 43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

Загалом 67% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, 24% – у правильному. 9% – не визначилися. 

Опитування проводили серед аудиторії віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.  Терміни проведення – 14-16 грудня 2021 року.

Нагадаємо, що найважливішими проблемами в країни, за результатами опитування, є корупція. Так вважає 55% українців. Війна на Донбасі – 51%. Крім того, економічна криза (32%), некомпетентність влади (31%), епідемія коронавірусу (27%), вплив олігархів на політику (24%) та неякісна медицина (24%).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!