Третю стоматполіклініку Львова приєднали до четвертої

2113 0
За це рішення проголосувало 46 депутатів.
фото: Юрій Казмірчук

фото: Юрій Казмірчук

Третю стоматологічну поліклініку приєднали до четвертої, перетворивши на комунальне некомерційне підприємство. За відповідну ухвалу проголосувало 46 депутатів під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 29 листопада.

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона і чому лікарі проти

«Ми не маємо на меті скорочувати заклади, що надають стоматологічну допомогу. Ті комунальні поліклініки, які вже стали некомерційними підприємствами, і надалі продовжують свою звичну діяльність. Це не ліквідація, а перетворення», – сказала під час засідання директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Деякі депутати пропонували запросити висловити свою позицію представників медзакладу, втім сесія не підтримала цю пропозицію.

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона і чому лікарі проти

Нагадаємо, торік у лютому депутати ЛМР підтримали ухвалу про перетворення чотирьох міських стоматологічних поліклінік у некомерційні підприємства. Тоді ж прийняли програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення. Таким чином у місті мала початися реформа стоматології, мета якої – легалізувати платні послуги та зменшити видатки з бюджету на утримання поліклінік. 1-а комунальна стоматполіклініка одразу погодилась на реорганізацію у некомерційне підприємство. Решта – протестували та судилися з міською радою.

Зокрема, працівники 3-ї стоматполіклініки неодноразово пікетували міську раду та виступали проти реорганізації медзакладу. Торік,у серпні, поліклініку очолив Юрій Павлів, однак колектив не впускав новопризначеного керівника на робоче місце. Через тиждень після початку конфлікту до поліклініки виїхала профільна комісія для проведення комплексної перевірки організації надання медичної допомоги та інвентаризації матеріальних цінностей, але стоматологи її також не допустили. Юрію Павліву та головному бухгалтеру 3-ї стоматполіклініки надали робочі місця в приміщенні управління охорони здоров’я.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!