Троє львів’ян змагатимуться на «Іграх Нескорених» в Німеччині

975 0
Збірну України на цьогорічних змаганнях представлять 25 учасників.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

9-16 вересня у німецькому Дюссельдорфі проходять Invictus Games («Ігри Нескорених») – міжнародні змагання серед військовослужбовців та ветеранів війни, які зазнали травм, поранень внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій. Про це повідомили в управлінні спорту ЛМР.

Цьогоріч участь у змаганнях візьмуть учасники з 21 країни у 10 видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, настільний теніс, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, велоспорт, плавання, волейбол сидячи, баскетбол на візках та регбі на візках.

Збірну України на цьогорічних змаганнях представлять 25 учасників, серед яких львів'яни Дмитро Козак, Павло Лучків та Володимир Гера.

Дмитро Козак – військовослужбовець другої Галицької Бригади Національної Гвардії України. Двічі отримував вибухові поранення: у 2014 році на Майдані Незалежності у Києві та у листопаді 2022 року у населеному пункті Павліка, що поблизу Вугледара Донецької області. Брав участь на львівському етапі «Ігор Нескорених». Став переможцем індивідуальних змагань з настільного тенісу. У Дюссельдорфі Дмитро також змагатиметься у настільному тенісі.

Читайте також: У Львові вперше відбулися Всеукраїнські «Ігри Нескорених». Фото

Павло Лучків – ветеран Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 15 січня 2015 року отримав осколкове поранення лівого передпліччя у селі Кримське Луганської області. Брав участь на львівському етапі «Ігор Нескорених», виступав у таких видах спорту: стрільба з лука, баскетбол на візках та велоспорт. У Дюссельдорфі Павло змагатиметься у баскетболі на візках, настільному тенісі та стрільбі з лука.

Володимир Гера – військовослужбовець Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 1 вересня 2014 року отримав поранення спинного мозку поблизу луганського аеропорту. Брав участь на львівському етапі «Ігор Нескорених», зокрема виступав у таких видах спорту: плавання та настільний теніс. У Дюссельдорфі, окрім цих двох видів спорту, змагатиметься ще й у штовханні ядра та стрільбі з лука.

Нагадаємо, що 1 травня 2023 року у Львові відбулися найбільші ветеранські національні змагання «Ігри Нескорених». Участь у них взяли 223 військових  чи ветеранів з 24 областей України.

Для довідки:

Invictus Games започатковані в 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. «Ігри Нескорених» 2023 відбудуться у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ». Україна долучилася до «Ігор Нескорених» у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Збірну України в 2023 році будуть представляти 24 спортсмени з числа військовослужбовців та ветеранів війни, які отримали травми, захворювання та поранення під час виконання службових обов’язків в зоні бойових дій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!