У Львові вперше відбулися Всеукраїнські «Ігри Нескорених». Фото

1306 0
Участь у змаганнях взяли 223 військових, що зазнали поранення.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

У Львові відбулися найбільші ветеранські національні змагання «Ігри Нескорених». Участь у них взяли 223 військових  чи ветеранів з 24 областей України.

Джерело: пресслужба ЛМР

Ветерани змагалися на 2 локаціях у 9 видах спорту. Першого дня нескорені змагались у пауерліфтингу, легкій атлетиці, веслуванні на тренажерах та баскетболі на візках. Другий змагальний день складався із стрільби з лука, велоспорту, плавання та настільного тенісу. Близько 60% учасників цьогоріч вперше змагалися у «Іграх Нескорених»

«Дві сотні сильних духом і тілом дівчат та хлопців приїхали до Львова і виборюють своє право представляти Україну на міжнародних змаганнях у Дюссельдорфі. Ми проводимо ці змагання і вже маємо амбіцію, щоб один з наступних світових чемпіонатів Invictus Games відбувся у Львові», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Нагадаємо, що минулого року на мультиспортивних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів «Ігри Нескорених», що стартували у Гаазі, українських спортсменів зустрічали з гучними оваціями. Захоплення нашими спортсменами викликано найперше тим, що більшість членів команди прибули безпосередньо з передової. 

Для довідки:

Invictus Games започатковані в 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. «Ігри Нескорених» 2023 відбудуться у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ». Україна долучилася до «Ігор Нескорених» у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Збірну України в 2023 році будуть представляти 24 спортсмени з числа військовослужбовців та ветеранів війни, які отримали травми, захворювання та поранення під час виконання службових обов’язків в зоні бойових дій.

Фото: Івана Станіславського/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!