Трьох захисників зі Львівщини нагородили посмертно

757 0
Ігор Колотило, Володимир Синиця та Михайло Дутко загинули на війні.
фото умовне

фото умовне

Трьох захисників зі Львівщини нагородили посмертно. Два воїни з Яворівщини отримали ордени «За мужність» ІІІ ступеня, ще один воїн отримав медаль 420 Окремого Стрілецького Батальйону «За мужність». Про це повідомила Львівська ОВА.

Відповідно до Указу Президента державних нагород удостоїли Ігоря Колотила та Володимира Синицю. А Михайло Дутко отримав нагороду від командира 420 стрілецького батальйону. 

Ігор Колотило 

Народився у селі Сарни. У серпні 2022 року добровільно став на захист України. Долучився до лав 53 стрілецько-кулеметного батальйону. Згодом, у лютому 2023 року, перейшов до складу 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Загинув воїн 19 лютого 2023 року у Бахмуті. Йому було 59 років. 

Володимир Синиця 

Проживав у Мостиськах. Із перших днів повномасштабної війни служив у військовій частині А4220. Був командиром стрілецького відділення. Під час виконання бойового завдання 11 березня 2022 року отримав поранення. Від отриманих травм помер 22 березня 2023 року. Володимирові назавжди 31.

Михайло Дутко 

Житель села Наконечне Перше. Від початку повномасштабного російського наступу захищав Батьківщину у лавах 420 окремого стрілецького батальйону. Загинув 14 травня 2023 року поблизу Часового Яру, що на Донеччині. 

Нагадаємо, військового Володимира Левицького із Миколаєва, що на Львівщині, посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

З нагоди десятиріччя медіахаб «Твоє місто» запустив збір коштів для 80-тої окремої десантно-штурмової бригади. Під час відзначення команді вдалося зібрати близько 250 тисяч грн, збір продовжено. Долучитися до допомоги військовим можна за реквізитами:

Найменування одержувача: ГО ТВОЄ МІСТО ЛЬВІВ

Код отримувача: 40137771

Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок одержувача у форматі IBAN: UA233052990000026006021002802

Валюта: UAH

Перехід за qr-кодом здійснюється за допомогою додатка Приват24

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!