«Твоє місто» збирає кошти для 80-ої десантно-штурмової Галицької бригади

3694 0
На аукціоні з нагоди 10-річчя «Твого міста» вдалось зібрати близько 250 тисяч гривень, збір продовжено.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Незалежне громадське медіа «Твоє місто» в суботу, 18 травня, відзначило десятиріччя. Протягом цих років медіахаб відстоює цінності відповідальності, наближеності та професійності та сприяє сталому розвитку громади. Віднедавна не лише у Львові, а також у Києві.

CEO та співзасновник видання Тарас Яценко так пояснює унікальність медіа: «Наша віра й унікальна бізнес-модель довели, що медіа може існувати без грошовитого власника. Поєднання підтримки від друзів «Твого міста», міжнародних донорів та рекламодавців допомогли забезпечити справжню незалежність редакції».

Тарас Яценко, CEO «Твоє місто»

Водночас шеф-редакторка та співзасновниця видання Світлана Жаб'юк розповіла, як все починалося: «Тоді не було незалежних локальних медій, які б функціонували без підтримки олігархів чи депутатів. 5 місяців мені довелось провести на лікарняному ліжку, де й народилась ідея створити медіа, наближене до людей. Для нас цінно, що стільки людей у нього повірили».

Світлана Жаб'юк, шеф-редакторка «Твого міста»

Команда «Твоє місто» намагається, аби більшість матеріалів так чи інакше мала позитивний вплив на громаду. На відзначенні зібралось чимало героїв наших матеріалів. 

«У 2015 році «Твоє місто» вже підтримувало мої ініціативи щодо пралок українською мовою, у наступному році – щодо паспортів українською, у 2017 – права без хабарів. «Твоє місто» дуже доклалося до інформування про мітинги проти некритичних витрат. Крім висвітлення цих мітингів, видання провело дискусію, куди запросило представників влади та руху. Саме вона поклала початок того, що дехто з влади зрозумів, що ми виходимо не за якісь політичні бонуси, а за те, щоб справді допомагати армії. Тому я вдячний «Твоєму місту» і людям, які підтримують його, адже це фундамент», - наголосив львівський волонтер Святослав Літинський.

Святослав Літинський, львівський волонтер

Керівниця Львівської міської громадської організації «Спільнота взаємодопомоги «Емаус-Оселя» Наталія Саноцька поділилася своєю історією: «Коли почалась пандемія, всім сказали сидіти вдома. А я представляю «Емаус-Оселю», яка опікується людьми без дому. І ці люди взагалі не знали, що робити, куди йти. Ми теж не знали, не було запасів продуктів. Тоді «Твоє місто» одразу прийшло нам на допомогу. Вони розповіли про нашу діяльність і ситуацію бездомних людей. Ми були вражені, коли після цього цілий ланцюжок автомобілів почав під’їжджати до нашої спільноти і з багажника вивантажувати продукти. Це було насправді дуже приємно».

Наталія Саноцька, керівниця «Емаус-Оселя»

Однією з перемог «Твого міста» у свій час стало те, що у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» створили унікальний простір для навчання та відпочинку маленьких пацієнтів. Його дуже швидко відремонтували.

«Видання написало статтю про проєкт переоблаштування приміщення їдальні, її прочитав директор львівського будівельного холдингу, який повністю зробив та оплатив нам ремонт. Від публікації статті до готового ремонту пройшло всього два місяці», – розповіла голова Опікунської ради медзакладу Андріана Мальська.

Андріана Мальська, голова опікунської ради лікарні «ОХМАТДИТ»

Усі ці історії стали доказом, що медіа може не просто інформувати, а й впливати на життя громади та робити добрі справи. Це надихає команду редакції на подальшу роботу, зазначають у редакції.

Відзначити десятиріччя «Твого міста» команда вирішила в особливий спосіб - зібрати кошти для 80-тої окремої десантно-штурмової бригади. Під час святкування керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, ветеран російсько-української війни та колишній командир медичної роти в 46-й окремій аеромобільній бригаді ДШВ ЗС України Андрій Жолоб провів благодійний аукціон: «Я поясню на прикладі власної роти. Техніка ламається, ми їздимо по чортових дорогах. Щоб вона працювала добре, її треба ремонтувати. Зазвичай ми робимо це за власні кошти, на жаль. Цим аукціоном ми допоможемо 80-ці, щоб їхні бойові та евакуаційні машини були вже. А друга справа - це дрони».

Андрій Жолоб, керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій

На аукціоні вдалося розіграти понад десяток лотів - військові трофеї; вініл-альбоми від «Океану Ельзи» з автографом Святослава Вакарчука; книгу Блаженнішого Святослава «Бог не покинув Україну» з автографом; книгу «Рідні землі. Історія Європи через особисте сприйняття» Тімоті Гартона Еша з автографом; полотна «Кров і земля» мисткині Уляни Ших, на яких зображено силуети загиблих військових; картину Тараса Дідули із зображенням Львова; картину лікарки-художниці Лесі Хрупович «Мальовнича Боржава. Улюблені куточки Закарпаття»; витинанку львівського художника Ореста Гелитовича; футболку з автографом від гурту Kozak System; авторські вишиванки від модельєрки та галеристки Оксани Давимуки, в яких використано взори регіону Покуття; картину «Гра» Галини Слободян; «історичну» газету «Твого міста», яку ми віддали у друк напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну із меседжем про те, що ми маємо досвід перемоги навіть у безнадійних війнах і розповідями про підготовку міста до ймовірного вторгнення.

На аукціоні вдалось зібрати понад 250 тисяч гривень. Редакція «Твого міста» продовжує збір коштів до 18 червня 2024 року. Долучитися до допомоги військовим можна за реквізитами:

Найменування одержувача: ГО ТВОЄ МІСТО ЛЬВІВ

Код отримувача: 40137771

Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок одержувача у форматі IBAN: UA233052990000026006021002802

Валюта: UAH 

80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада — військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду, базується у м. Львів.

Нагадаємо, також у межах святкування свого 10-річчя медіахаб «Твоє місто» провів публічну дискусію «Місто для перемоги»

Участь в дискусії взяли економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Шеремета, старша віцепрезидентка HR у SoftServe, експертка DYB Ukraine з розвитку людського капіталу та управління змінами Рената Дельпорте і психіатр, керівник програми «Психологія» Українського католицького університету Роман Кечур

Рената Дельпорте, старша віцепрезидентка HR у SoftServe, експертка DYB Ukraine з розвитку людського капіталу та управління змінами

Для довідки

Медіахаб «Твоє місто» – локальне медіа Львова та Києва, яке включає міський портал, дискусійну платформу та продакшн-студію, засноване у 2014 році після Революції гідності. На сьогодні загальна кількість аудиторії на наших діджитал-платформах становить близько 450 тисяч підписників. Медіа «Твоє місто» зібрало своїх читачів та партнерів, а також героїв історій, аби відзначити 10-річчя та зібрати кошти для військових. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!