Тролейбусний маршрут №22 знову курсуватиме вулицею Науковою. Схема

1969 0
На маршруті працюватиме 12 машин з орієнтовним інтервалом 8 хвилин у час пік.
Фото: Андрій Бойко

Фото: Андрій Бойко

Від сьогодні, 9 грудня, тролейбусний маршрут №22 повертається на вулицю Наукову. Основні роботи в межах реконструкція тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській у Львові завершили, тому тролейбус знову може курсувати. Поки що це буде лише в тестовому режимі. Про це повідомили у ЛКП «Львівелектротранс».

На маршруті працюватиме 12 машин з орієнтовним інтервалом 8 хвилин у час пік. Повноцінного відновлення маршруту слід чекати після закінчення реконструкції вулиці Степана Бандери.

Читайте також: До Львівського аеропорту нарешті знову курсуватиме тролейбус

Додамо, що контракт на реконструкцію тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській продовжили до кінця лютого 2022 року, бо ще необхідно демонтувати старі опори, до яких прикріплені комунікації зовнішніх організацій.

Нагадаємо, роботи в межах проєкту фінансуються за кредитні кошти ЄБРР. Їхня вартість – 2,9 млн євро. Проєкт передбачає, зокрема, оновлення 3,4 км контактної мережі, влаштування фундаменту для нових опор, включно з улаштуванням кабельних вводів для кабелів освітлення, встановлення нових опор, заміну контактного проводу та  спецчастин, які забезпечують рух тролейбуса зі швидкістю не менше 40 км/год на усіх ділянках контактної мережі, заміну фідерних кабелів, які живлять контактну мережу загальною довжиною 2600 м. Реконструкція стартувала у березні цього року і мала тривати до вересня.

Тролейбусна контактна мережа на вул. Кульпарківській експлуатується з 1979 року. Протягом 42 років реконструкцію на цій ділянці не проводили, контактна мережа була зношена, що спричиняло часті обриви контактного проводу та затримки руху електротранспорту, а підприємство несло значні збитки. Відповідно до Правил експлуатації трамвая та тролейбуса, контактна мережа підлягає заміні кожних 15 років. Також кабельні лінії живлення контактної мережі експлуатувались більше 30 років і потребували заміни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!