Київ

ТРЦ Ocean Plaza готують до приватизації

695 0
Вартість активів становить 300 мільйонів доларів
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Кабінет Міністрів передав конфісковану на користь держави в російських олігархів частку ТРЦ Ocean Plaza в управління Фонду державного майна. Фонду доручили готувати конфісковані активи до приватизації. Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Передані Фонду держмайна активи належали російському олігарху Аркадію Ротенбергу, його сину Ігорю Ротенбергу й бізнес-партнерам Алєксандру Скоробагатьку й Алєксандру Пономаренку.

Читайте також: Соратник Путіна з прибутків ТРЦ Ocean Plaza купив патронні заводи в рф – розслідування

Ідеться про 100% частки статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті» й 66,5% частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний Союз «Либідь», які контролювали росіяни. «ІС «Либідь» є безпосереднім власником ТРЦ Ocean Plaza й належить ТОВ «Авангард-Віларті».

У березні 2023 року Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України про передачу в дохід України акцій ТЦ «OCEAN PLAZA», які належали російському олігарху Аркадію Ротенбергу. Вартість вилучених активів становить 300 млн доларів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!