Три претензії львів'ян до перевізників

4952 7
Бажання перевізників підвищити тариф на проїзд у міському транспорті викликає обурення у львів'ян. Кажуть, платити доведеться більше, але якість перевезень залишиться такою ж низькою. Свої претензії до перевізників львів'яни озвучили під час громадських слухань 3 березня.

1. Ціна не означає комфорт і якість.

Львівські громадські активісти обурені тим, що перевізники не можуть забезпечити елементарні комфортні умови проїзду. Маршрутки старі і брудні, а водії часто хамлять і можуть курити в салоні. 

Голова львівського відділення організації «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Іван Велійка у відповідь на це констатував: дійсно, на керівниках автомобільних підприємств є немало «гріхів». Вони мають контролювати якість перевезень на своїх маршрутах, чистоту в автобусах, проводити відповідну роботу з водіями, але не завжди встигають впоратися із цими завданнями. Однак не треба узагальнювати, наголосив Велійка. Хами, які не дбають про чистоту автобусів, трапляються, однак це, за його словами, питання конкретного водія. Однак проблема має і інший бік: ставлення самих пасажирів. Водій не ріже сидіння в автобусах і не лузає насіння в салоні. Голова Асоціації львівських перевізників додав: щодо стану маршруток, часто це пояснюється тим, що вони старі. А оновити автопарк при існуючому тарифі на проїзд та за умов теперішньої кризи просто неможливо.

Читайте також: На що найчастіше скаржаться львів’яни в управління транспорту

2. Водії у міському транспорті не видають пасажирам квитки.

Безквитковий проїзд став нормою у місті, кажуть львів'яни. Водії беруть гроші за проїзд, але квитків не дають, навіть якщо пасажир звертається до них із таким проханням.

В Асоціації львівських перевізників з таким твердженням не згодні. Кожен водій виїжджає на маршрут, маючи певну кількість квитків, сказав Іван Велійка. І це проблема пасажирів, що вони звикли їздити без квитків. Така ситуація склалася через відсутність нормальної організації системи перевезень з боку міської влади, нарікає він. До прикладу, за словами Велійки, водій не має сам збирати гроші за проїзд, а в салоні маршрутки мають працювати контролери, присутність яких має забезпечити міська влада.

При цьому, згадали львів’яни, у Львові звучала ідея запровадити у громадському транспорті електронний квиток. Однак, як пояснила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, зараз зробити це у Львові неможливо.

Читайте також: Електронний квиток у Львові: види, вартість, умови поповнення

3. Львівські маршрутки їздять за незрозумілим графіком, а  в салон набивається багато пасажирів.

Львівські перевізники не дотримуються графіків руху на маршрутах. При цьому із самими графіками ознайомитися фактично ніде: їх немає ні на сайті мерії, ні на сайтах перевізників.  Непогано було би вивісити їх на зупинках громадського транспорту, зазначили активісти. Крім того, водії збиваються з графіків, коли можуть довго стояти на одній зупинці, чекаючи на пасажирів. А іноді вони можуть просто не зупинятися у тих місцях, де, за їх підрахунками, заберуть мало людей, кажуть львів’яни.

Через це іноді довго можна чекати на маршрутку. А коли вона приходить, туди ледве можливо зайти – пасажирів набивається, як кільки в банці.

У цьому питанні Іван Велійка так само переклав провину на місцеву владу. Мовляв, саме вона має нормально обладнати зупинки громадського транспорту і вивісити графіки руху маршрутів. Що ж до великої кількості пасажирів, то, підкреслив він, їх в салон ніхто не запихає. Якщо автобус повний, можна почекати й іншого, порадив Велійка.

Поскаржитися на неякісні перевезення можна у львівське відділення організації «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» за телефонами гарячої лінії: 050-661-70-71, 097-961-70-71

Нагадаємо, у Львові перевізники продовжують бойкотувати: сьогодні на осблуговування міських авомобільних маршрутів не вийшли 164 автобуси зі 197.

 

 

 

 


Читайте також:
5 Березня, 2015 11:58
Іван Роман, ви справді думаєте, що електронний квиток підвищить рівень культури пасажирів? Думаєте вони перестануть скубати сідушки чи писати по них " тут був коля" чи інше? Я впевнений що електронний квиток культури пасажирам не додасть.
Більше того,- такі варвари і їм подібні одержать можливість взагалі на халяву їздити! Бо хто зможе проконтролювати в час пік, чи навіть у звичайний час, хто з пасажирів протягнув карточеою по датчику а хто ні? Тим більше на задніх дверях. Зайдуть пятеро,- карточкою скористаються двоє. Ось і вся культура пасажирів.
5 Березня, 2015 09:43
Роман підсумовуючи слова представника перевізників, у всьому винні пасажири: і нищать маршрутки, і квитки не вимагають, і напихаються в маршрутки як оселедці в банку... а електронний квиток, який зробив б прозорим систему перевезень, аж ніяк неможливо впровадити у Львові!!!
то може пасажирам пора відмовлятися від таких послуг? тим більше, що перевізники своєю відмовою виїзджати на маршрути вже привчають львів'ян шукати інші способи пересування містом )
5 Березня, 2015 01:30
Іван Ось саме тому підняти ніну на проїзд потрібно, щоб поремонтувати було за що! Самі собі шкодимо, і самі собі перечимо.
5 Березня, 2015 00:01
Оля Те що маршрутки брудні - це ще півбіди. Часто вони ідуть перекошеними настільки, що страшно сідати. Водіі женуть як ненормальні, гальмують раптово. Сьогодні іхала в 11 ому маршруті - там щось дуже тарахтіло в області коліс. Враження таке, що от-от відвалиться.
4 Березня, 2015 23:25
Марія п. Велійка яскравий приклад хамства і манери спілкування водіїв автобусів: "це проблема пасажирів, що вони звикли їздити без квитків, різати сидіння, лузати насіння соняшника, ну і верх хамства "в салон ніхто не запихає - самі лізуть, якісь такі дивні ті пасажири"
4 Березня, 2015 22:21
Оля "В салон ніхто не запихає" - а якщо наступна через 15 хвилин і така ж загружена? Я часто зранку з людьми беру штурмом маршрутку і не завжди вдало - то я маю за це платити 5-6 грн?????
4 Березня, 2015 20:24
Іван Якій молодець все спихнув на Міську владу і пасажирів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!