Три російські ракети пролетіли над Молдовою

2155 0
Посла росії викликали для пояснень.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Під час масованого ракетного обстрілу України щонайменше три ракети пролетіли над територією сусідньої Молдови. Про це повідомив віцепрем’єр та МЗС Молдови Ніку Попеску.

«Три крилаті ракети, запущені сьогодні вранці по Україні з російських кораблів у Чорному морі, перетнули повітряний простір Молдови. Я доручив викликати для пояснень посла росії», – написав він. 

Зазначимо, реакції на масований ракетний удар рф по українських містах вранці 10 жовтня опублікували посольства, МЗС та лідери вже низки країн. Серед них – і президентка Молдови Мая Санду. 

«Рішуче засуджую триваючий масований ракетний удар по українських містах, включно з Києвом. Варварство, тероризм і вбивство невинного цивільного населення має негайно припинитись»,написала вона.

Також висловилися і міністри закордонних справ Фінляндії та Литви наголосивши, що ракетні удари по цивільних цілях є воєнним злочином.

Нагадаємо, росія з самого ранку 10 жовтня завдала ракетних ударів по всій території України. Вибухи пролунали у Львові, Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Харкові, на Житомирщині, в Одесі, Хмельницькому. 

Зокрема, на Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. 

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!