Три школи, які зобов’язали звести одного із забудовників у Львові, ще не збудували

5489 0
Водночас забудовник профінансував влаштування кільцевого руху на перетині вулиць Городоцька та Сяйво, а також цього року передаватиме місту музичну школу на Ярославенка.
Умовне фото / Твоє місто

Умовне фото / Твоє місто

На засіданні виконкому Львівської міськради 5 травня обговорили питання дотримання соціальних зобов’язань компанією «Будівельна корпорація «Ріел». Йдеться, зокрема, про три проєкти компанії, у яких, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, передбачено зведення соціальної інфраструктури – шкіл та дитячих садочків, однак жодну зі шкіл ще не збудували.

Так, у проєкті «Підзамче» (вул.Б.Хмельницького-Волинська) передбачено три дитячих садочки та школа на 720 учнів з дошкільним навчальним закладом на 50 місць. Після інспектування об’єкту будівництва представниками міста стало зрозуміло, що зведення вбудованих ДНЗ триває, натомість школу ще не почали будувати.

Проєкт «RIEL-CITY» (вул. Рудненська, 8) передбачає будівництво ДНЗ з початковою школою на 140 місць площею 2643 м.кв. Проте навчального закладу досі немає. Натомість проєкт роботи з влаштування кільцевого руху на перетині вулиць Городоцька та Сяйво забудовник профінансував.

У проєкті «Америка» (вул.В.Великого, 108) передбачено ДНЗ на 80 місць площею 1200 м.кв. Проте забудовник досі не проводив архітектурний конкурс і об’єкт не будують.

Представник забудовника Ростислав Мельник, який був присутній на засіданні виконкому, пояснив, що три комплекси на Підзамчі зараз в процесі будівництва і готові лише на 50%. Всі ДНЗ і школи є інтегровані всередину комплексу і не можуть функціонувати, поки не збудовано комплекс.

Він пояснив, що сьогодні компанія працює з оператором приватних шкіл КМДШ, з якими виробили алгоритм дій, аби збудувати 3 школи у Львові. Водночас, як зазначила директорка департаменту фінансової політики ЛМР Вікторія Довжик, на вулиці Рудненській в мікрорайоні Левандівка зводять економ тип житла, тому школа КМДШ, яка є однією з найдорожчих, не буде користуватися попитом серед мешканців цього мікрорайону та породить чергову соціальну проблему, коли звичайні школи району будуть переповнені.

За пропозицією заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача забудовник погодився розробити по кожному об’єкту дорожню карту реалізації проєктів соціальної інфраструктури. Презентувати їх домовились через 3 на засіданні виконкому.

«Ми зараз аналізуємо по всіх забудовниках, по різних проєктах, що було передбачено документацією і що є по факту. очали з будівельної компанії «Ріел». Проаналізували частину їх проєктів: щось будується, наприклад, вбудовані дошкільні навчальні заклади, зобов’язання з проектування і будівництва дорожньої розв’язки Городоцька-Сяйво - проєкт зроблений, профінансований, тепер можна вже говорити про фізичне виконання. Окрім цього забудовник вже цього року передаватиме місту музичну школу на Ярославенка», – сказав він. 

Зазначимо, що « Твоє місто» ще кілька тижнів тому надіслало офіційний запит у Львівську міську раду з проханням отримати інформацію щодо виконання забудовниками зобов’язань, однак досі не отримувало відповіді.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!