Три виставки у Львові, які варто відвідати

2056 0
Tvoemisto.tv підготувало ТОП-3 виставки, які зараз тривають у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Виставка «Безсмертні імена» 

У «Пороховій Вежі на вул. Підвальна, 4 триває виставка «Безсмертні імена». Це виставковий проєкт, автори якого хочуть записати імена людей в історію. На виставці можна оглянути роботи Артура Столярука та Романа Хруща, а також ознайомитися із творчістю Олега Христенка, митців, які після повномасштабного вторгнення стали бійцями, захищають Україну, кордони та культуру, а один із них віддав своє життя за Батьківщину. Виставка триватиме до 24 вересня.

Виставка «Доля вишита нитками»

У Домі Франка, що на вул. вул. Франка, 150-152 представили виставку «Доля вишита нитками», де представлені старовинні вишивки с. Шарпанці Сокальського району Львівської області. Експонати зібрала Богдана Климчук, завідувачка місцевої бібліотеки. Виставка триватиме до 5 жовтня.

«Це не просто сорочки та рушники – за кожною з них стоять долі. Долі жінок, родин, поколінь, доля нашої землі. Долі різні, часом щасливі, а в більшості – складні та трагічні. У кожної з них своя історія. Найсильніша молитва матері зашита в рушникові, кохання дружини – у візерунках вишиванок, дівочі мрії – у подушках та фартушках. Усе це – безмежний Всесвіт. І наше завдання його зберігати та плекати для нас, для дітей, для майбутнього», – розповіли у Домі Франка.

Виставка живопису Ігоря Теплого «Тепла осінь міста»

У Львові в кав’ярні-галереї «Штука», що на вул. Котлярська, 8 відкрили виставку живопису Ігоря Теплого «Тепла осінь міста». Художник створив свій власний стиль, який базується на ідеях «пуантилізму» та «симультанізму», тобто стилістичних напрямках європейських художників кінця ХІХ – початку ХХ століття.  

«Роботи мої створені у техніці пуантилізму. Позитив цієї техніки в тому, що є якась ніжність переходів. Наприклад, в мене площина може складатися з трьох-чотирьох кольорів: два з них можуть бути активні, а два – взагалі брудні. І брудні гасять ту активність  і створюється зовсім інший колір, інше бачення»,розповів Ігор Теплий.

Виставка триватиме до 30 вересня.

Також додамо, що 20 вересня стартував Львівський тиждень скульптури, який триватиме до 11 жовтня. З цієї нагоди у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття головного проєкту «Старе і нове / Нове і старе», який зібрав приклади скульптури різних часів. Там представили більше ніж сотню авторів на трьох поверхах. Детальніше, читайте тут.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.






Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!