Три виставки у Львові, які варто відвідати

1385 0
Tvoemisto.tv підготувало ТОП-3 виставки, які зараз тривають у Львові.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фотовиставки Катерини Москалюк «Наодинці»

У Львові в Пороховій вежі відкрили фотовиставку Катерини Москалюк «Наодинці». Вона присвячена дружинам загиблих на війні Героїв. Фотографиня провела час з п'ятьма жінками з різних куточків України та зафіксувала у фото їхнє життя після втрати.

Показ фотовиставки ініціювала платформа пам'яті Меморіал. Команда проєкту збирає дані про вбитих у війні цивільних і військових та робить усе, щоб зберегти пам'ять про кожну людину, чиє життя відібрали російські військові.

Вхід вільний за адресою: місто Львів, вул. Підвальна, 4 (виставкова зала на першому поверсі). Відвідати виставку можна до 9 травня.

Читайте також: Концерт Tember Blanche, Велика імпровізація і вистави. Куди піти цього тижня у Львові

Виставка живопису Лесі та Олександра Росів


У Домі Франка у Львові триває виставка пленерного живопису подружжя Лесі та Олександра Росів. Ці роботи створені на пленері на Янівських озерах поблизу Львова. 

«Це тиха, чаруюча краса – так би я написала ще трохи більше року тому, – поділилася художниця. – А тепер – це краса, яку боронять і за яку віддають життя наші воїни. Слова вдячності кожен може проговорити мовчки».

Роботи Олександра Рося також створені з натури на різних пленерах: у селі Чорна Тиса на Рахівщині, в Хусті, с. Велятино біля Хуста, у Славському, Волосянці, у с. Решітка біля Славського. Виставку можна відвідати за адресою: вул. Івана Франка, 150-152. Вона триватиме до 12 травня. Вхід вільний.

Виставка на підтримку ЗСУ

У Львівському палаці мистецтв триває презентація мистецької збірки від «TIGOIS progect» та SUPPORT AZOV. Мета виставки – збір коштів для 3-ої Окремої Штурмової Бригади та легендарному полку «АЗОВ», уславленого обороною Маріуполя.

На виставці презентували оригінальні вироби з художнього металу

Фото: Любов Кузьма

Фото: Любов Кузьма

Відвідати виставку можна до 16 травня включно. Вхід вільний.

Підготувала Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!