У Львові відкрили виставку, присвячену дружинам загиблих Героїв. Фото

1337 0
Виставку презентували у Пороховій вежі.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Сьогодні, 2 квітня, у Львові в Пороховій вежі відбулася презентація фотовиставки Катерини Москалюк «Наодинці». Вона присвячена дружинам загиблих на війні Героїв.

«Проект називається «Наодинці», бо, незважаючи на підтримку родичів чи друзів, поруч більше немає коханого. Одеса, Львів, Київ, Харків, Дніпро - у болю немає визначеної локації, він просто нестерпний. Жінки розповідали про улюблені місця, де любили проводити час з чоловіком, показували речі, які нагадують їм про коханих та про те, як намагаються жити далі. Мій фотопроект про жінок, чиї чоловіки вибрали не своє, а наше з вами життя...»,– написала фотографиня у Facebook.

Фотографиня Катерина Москалюк провела час з п'ятьма жінками з різних куточків України та зафіксувала у фото їхнє життя після втрати.

Участь у проєкті взяли:

  • Єва Фіалка зі Львова втратила чоловіка Дмитра Фіалку у вересні 2022 року.

  • Ксенія Бірюкова із Харкова втратила чоловіка Михайла Мітусова в серпні 2022 року.

  • Ангеліна Попсуй із Дніпра втратила чоловіка Олександра Попсуя в жовтні 2022 року.

  • Індіра Баранецька з Одеси втратила чоловіка Вячеслава Баранецького у вересні 2022 року.

  • Марія Онищенко з Києва втратила чоловіка Андрія Онищенка в липні 2022 року.

Показ фотовиставки ініціювала платформа пам'яті Меморіал. Команда проєкту збирає дані про вбитих у війні цивільних і військових та робить усе, щоб зберегти пам'ять про кожну людину, чиє життя відібрали російські військові.

Нагадаємо, що у Львові на площі Старий Ринок, 7 відкрили артгалерею «Шум». Розпочати роботу простору вирішили виставкою творів львівського іконописця Остапа Лозинського «Перервана лінія». 

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!