Тримісячна дитина померла після операції на серце у львівській лікарні

10693 0
Поліція відкрила кримінальне провадження.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові після операції на серце, яку провели 9 лютого, помер тримісячний хлопчик. Дитину оперували у дитячій лікарні святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика. Поліція розпочала кримінальне провадження. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

«Повідомлення до поліції надійшло сьогодні о 7:40 год. Негайно в лікарню виіхала слідчо-оперативна група. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч2 ст.140. Призначено експертизи», – зазначила вона.

Журналістам про трагічний випадок першими повідомили рідні померлого Данила. Вони висловили припущення, що смерть дитини сталась через передозування ліків вже після операції, адже чули, як медсестри в реанімаційному відділенні говорили про те, що не знають як вколоти ліки дитині. За їхніми словами, операція у дитини пройшла успішно, лікарі боролись за його життя близько 12 годин.

Читайте також: Львівські лікарі видалили ракову пухлину із мозку дитини

Зазначимо, що згідно із ч2 ст.140 ККУ винним загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Нагадаємо, що дитині, яка перестала чути на одне вухо, встановили кістковий імплант. Із ним слух має повністю відновитися. Це – друга така операція в Лікарні Святого Миколая, яку медики виконали без допомоги колег із-за кордону

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!