Україна

Повітряні тривоги можуть маркувати за рівнем небезпеки, – Ігнат

763 0
Військові переконані, що загроза ракетних ударів «Кинджалами» залишається реальною.
МіГ-31К / Фото з Вікіпедії

МіГ-31К / Фото з Вікіпедії

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат зазначив, що від тривалих повітряних тривог страждають бізнес, економіка, не працюють сервіси, діти не ходять до школи. Лунають розмови щодо градації та маркування тривог за рівнем небезпеки (помаранчевий, жовтий, червоний). Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

Рішення щодо того, чи скасовувати повітряну тривогу на час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К, може ухвалити виключно вище керівництво держави. Але військові переконані, що загроза ракетних ударів «Кинджалами» залишається реальною. 

«Рішення непросте, його потрібно приймати на найвищому рівні. Думаю, буде розглядатись щось. Це не вперше задаються такі питання і піднімаються в пресі… Небезпека є. Вона нікуди не дівається. Як при загрозі застосування балістичного озброєння: зрозуміло, що буде оголошуватися тривога в тих чи інших регіонах, куди може досягти балістика. МіГ-31К (запущена з нього аеробалістична ракета «Кинджал») може дістати в будь-яку точку нашої держави», – наголошує речник.

Читайте також: Україна орендує у партнерів системи ППО

Наразі Ігнат нагадав, що Телеграм-канал Повітряних сил оперативно інформує суспільство щодо всіх повітряних загроз, які виникають.

Нагадаємо, що останні тривоги, які були через зліт МіГ-31К, стали тривалішими. Раніше вони злітали близько на 20 хвилин, а зараз цей час збільшився майже удвічі. Причиною є те, що ворог відпрацьовує дозаправку у повітрі. 

Наталія Вареник

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!