«Один з наймасованіших обстрілів енергетичної інфраструктури». Міненерго про удари по ТЕЦ

1488 0
Від удару рф по енергетичних об'єктах без світла залишились сотні тисяч мешканців на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині.
Фото: Facebook/ Герман Галущенко

Фото: Facebook/ Герман Галущенко

Ввечері 11 вересня росія здійснила один з наймасованіших обстрілів енергетичної інфраструктури України, у результаті якого сотні тисяч українців залишились без світла. Країна-агресор вдарила по Зміївській ТЕЦ та трьох підстанціях високої напруги. За попередніми даними, загинули 4 енергетиків, ще троє – отримали поранення. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Читайте також: Україна зламала хід війни, путін близький до «смертельної помилки», – західні аналітики

Загалом було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ. Без світла залишились мешканці на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині. Водночас, зі слів міністра, швидкість відновлення є «надихаючою».

«Вже за 40 хвилин світло почало повертатись в оселі українців. Всі основні лінії було заживлено вже за 4,5 години. Повністю відновлено електропостачання споживачам Полтавської, Донецької області, зараз ще залишаються знеструмленими на Сумщині 1,7 тисяч споживачів, на Дніпропетровщині – близько 3 тисяч, на Харківщині – 12 тисяч. Роботи з відновлення тривають.

Опалювальний сезон ще не розпочався, а ворог вже пішов в масову атаку на енергетичні об‘єкти. Що ми можемо (і робимо!) для протистояння наслідкам таких атак – це прискорення реагування, відпрацювання механізмів резервного заживлення, забезпечення матеріалами для цього і організація взаємодопомоги всіх компаній енергосектору – для максимальної ефективності і швидкості роботи… Віримо в ЗСУ! Тримаємо енергетичний фронт!», – написав Герман Галущенко.

Читайте також: Масований ракетний удар по Україні та аеропорт «Львів» може відновити польоти. Головне

Нагадаємо, що у неділю, 11 вересня, ввечері по всій Україні, окрім окупованого Криму, було оголошено повітряну тривогу. Вибухи пролунали біля Харкова та у Дніпропетровській області. Відразу після удару рф по об’єктах інфраструктури у багатьох районах Харкова та області зникло електропостачання. Про перепад напруги та проблеми з електропостачанням повідомляли також на Полтавщині та Сумщині.

За даними Повітряних сил, ворог здійснив 12 пусків крилатих ракет морського та повітряного базування – «Калібр» та Х-101. З усіх випущених ракет зенітні ракетні підрозділи повітряних командувань «Схід» і «Центр» збили 9 ракет

Юлія Осим

Фото зі сторінок міністра Германа Галущенка та голови ХОВА Олега Синєгубова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!