Це не імпровізація, вони готували бомбардування цивільних, – Зеленський про вторгнення росіян

1885 0
Про сплановане жорстоке вторгнення та вбивства цивільних свідчать документи та мапи окупантів.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Російські загарбники планували жорстоке та цинічне вторгнення, бомбардування цивільних мешканців в українських містах і селах. Про свідому підготовку заговорили полонені окупанти, також отримані документи та мапи агресора. Про це заявив у зверненні президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Ця окупація тимчасова. зеленький закликав українців йти у наступ і виганяти росіян

«Заговорили російські військові, яких взяли у полон наші захисники. Сотні полонених, серед них і пілоти літаків, які бомбили наші міста, наших людей. Ми почули їхні свідчення, ми побачили документи, мапи, плани не вчорашнього дня. Це не імпровізація, це – війна. Вони готували це вторгнення саме так – жорстоко, цинічно, завідомо з порушенням правил війни. Тому Харків, тому Чернігів, тому Суми, тому Маріуполь і багато інших українських міст-героїв побачили чисте зло, звірство. Так було заплановано», – сказав глава держави.

Війська окупанта продовжують кидати бомби та ректи на Житомирщині, Київщині. Вони готуються до бомбардувань Одеси. Зеленський наголосив, що це воєнний історичний злочин, за який Росія відповість. Водночас українські військові залишаються людяними та поводяться з полоненими з межах Женевської конвенції. Українські ракети не падають у відповідь на цивільні об’єкти Росії чи Білорусі.

Президент України закликав росіян не мовчати, а виборювати своє майбутнє. Інакше далі їх чекає бідність а відповіддю будуть хіба що репресії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!