«Це ядерний тероризм». Над Південноукраїнською АЕС помітили російські крилаті ракети

2747 0
Три крилаті ракети в напрямку Миколаєва могли випустити з території Білорусі.
Південноукраїнська АЕС

Південноукраїнська АЕС

Україна зафіксувала черговий акт ядерного тероризму з боку росії. Новим об’єктом, безпеці якого загрожували російські крилаті ракети, стала Південноукраїнська АЕС. Про це повідомили в «Енергоатомі». 

«16 квітня 2022 року над майданчиком станції пройшли три крилаті ракети, випущені ймовірно з території Білорусі в напрямку Миколаєва. Одну з них зафіксували камери спостереження ПАЕС», – йдеться у повідомленні. 

Зазначають, що загроза поцілити в ядерний реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою, була високою. 

«Енергоатом» вкотре звернувся до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму рф, виводу військових формувань росії з території ЗАЕС, та встановлення демілітаризованих зон навколо українських АЕС.

Читайте також: Наразі ми не бачимо намірів росії застосувати ядерну зброю

Нагадаємо також, що на борту російського крейсера «Москва» мали бути дві ядерні боєголовки до крилатих ракет. Ракетний крейсер «Москва» входить до складу сил постійної готовності Чорноморського флоту. Тобто за командою він за мінімальний час повинен вийти у відкрите море для виконання бойових задач. Пропорції між звичайними та ядерними боєприпасами, які зараз використовуються для озброєння ракетних крейсерів у рф, невідомі. За часи СРСР це могло бути декілька ракет з 16 одиниць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!