Центр швидкого реагування поліції на Стрийській звели на 50%. Коли він запрацює

1916 0
Станом на початок лютого виконано приблизно 50% будівельних робіт Адміністративного центру швидкого реагування поліції на вулиці Стрийській у Львові.

Восени цього року у Львові планують завершити будівництво адміністративного центру швидкого реагування поліції, що зводять на вулиці Стрийській. Будівля готова на 50%. Аби здешевити об’єкт, переглянули його концепцію. Про це у відповіді на інформаційний запит Тvoemisto.tv повідомили у Головному управлінні національної поліції Львівщини.

«Будівництво плануємо закінчити восени 2022 року. Згідно з укладеним договором, вартість робіт становить 83,520 млн грн. Фінансується коштом гранту Європейського Союзу, також є дофінансування із державного бюджету України», – повідомили у Нацполіції.

Читайте також: Сім років старту. Коли добудують прозорий офіс Львівського управління поліції

Станом на початок лютого виконано приблизно 50% будівельних робіт.

Додамо, що будівлю на вулиці Стрийській зводять поблизу будинку, 105 ще з 2013 року. Тоді там почали будувати прозорий офіс для Львівського міського управління поліції, у ньому мали облаштувати і сучасний центр швидкого реагування. У 2014 році будівництво призупинили. Як пояснювали раніше, втілення проєкту затяглось здебільшого через бюрократичні нюанси, незрозумілим був механізм освоєння коштів. Нині ж планують, що там буде ситуаційний центр, у якому створять умови для інтеграції відеоданих системи відеоспостереження із інфраструктури міста, їх належну обробку, збереження, порівняння із базами МВС та Нацполіції.   

Тендер на будівництво Центру швидкого реагування поліції провели у січні торік. Перемогла у ньому ТОВ «Фірма «Інтербуд». За даними аналітичної системи YouControl, компанія зареєстрована у Львові 14 років тому. Кінцевими бенефіціарними власниками є Андрій Демус і Олексій Гайда.

Нагадаємо, що попереднім проєктом тут планували звести п’ятиповерховий офіс із прозорими скляними стінами та куполом. Такий дизайн мав би символізували прозорість і відкритість системи. У 2019 році довгобуд став частиною великого інфраструктурного проєкту. Його впроваджують у межах програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна». Кошторис програми становив 6 млн євро, з яких 5,4 млн – грантові кошти ЄС, а 600 тис. євро – кошти реципієнта, тобто ГУ Нацполіції у Львівській області. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!