«Ціль більшості – секретар ради». Експерт про протистояння Садового і депутатів

2499 0
Які наслідки матиме протистояння депутатів і міського голови для Львова і містян, буде видно згодом.

Посада секретаря ради Львівської ОТГ – основна ціль депутатської більшості, саме тому новообрані депутати так поспішно організовували перше засідання. Про це у коментарі Тvoemisto.tv зазначив експерт з політики та місцевого розвитку Олександр Солонтай.

«Посада секретаря ради Львівської ОТГ  – основна ціль депутатської більшості. Була угода між силами, які підтримували Синютку, на противагу Садовому, вони хочуть отримати посаду секретаря, попри програш», – зазначив експерт.

Читайте також: Хто став депутатом Львівської міської ради. Імена, біографії, статки. Фото

На його думку, нині у Львові відбувається протистояння економічно-політичних груп. Зокрема, навколо Андрія Садового об‘єдналися одні економічні інтереси, а навколо партії Порошенка та «Свободи»  інші. За його словами, тепер у місті буде два центри ухвалення рішень. За кожне рішення, за кожен крок буде боротьба. Це може мати для міста як позитивні наслідки, бо буде конкуренція, так і негативні – через великі ризики.

«Кожна громада самостійно визначає день першого засідання. Ті, хто були за Синютку, зробили засідання в грудні, але, коли побачили, що переміг Садовий, швидко перенесли засідання. Закон дозволяє робити засідання в листопаді, але основний мотив перенесення засідання політичний. Частина депутатів хоче зберегти вплив на прийняття рішення, стати незалежними від міського голови в ухваленні рішень та керувати Львовом, а закон такі конфлікти допускає», – пояснює експерт те, що відбувається у Львівській міській раді.

Читайте також: «Це тривожний сигнал, який свідчить про протистояння». Юрист – про засідання нової львівської міськради

Нагадаємо, Львівська міська територіальна виборча комісія призначила перше засідання Львівської міськради Львівського району на 24 листопада. Повідомлялося, що таке рішення вона ухвалила на звернення новообраних депутатів від «Європейської солідарності».

Чинний міський голова Андрій Садовий звинуватив обранців «ЄС», «Варти» та «Свободи» в узурпації влади, а депутат Петро Адамик заявив, що таким чином лише вимагали від ТВК виконати норму статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування». 

Окрім цього, заяву про вчинення кримінального правопорушення членами міської ТВК подав у поліцію заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Учора партії «Європейська Солідарність, «Варта» та ВО «Свобода» зібрались на першу сесію Львівської міської ради і обрали президію. Детальніше про те, що відбувалося на цьому засіданні, читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!