ТВК призначила перше засідання нової ЛМР на 24 листопада. Садовий назвав це узурпацією

4056 0
Засідання призначили на 09.00 годину ранку.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Львівська міська територіальна виборча комісія призначила перше засідання Львівської міськради Львівського району на 24 листопада, на 9 годину ранку. Таке рішення вона ухвалила на звернення новообраних депутатів від «Європейської солідарності». Про це у коментарі Тvoemisto.tv зазначив голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький.

Читайте також: Хто став депутатом Львівської міської ради. Імена, біографії, статки. Фото

Спочатку, відповідно до постановити міської комісії від 19 листопада, перше засідання призначили на 3 грудня, однак після скарги депутатів комісія призначила перше засідання першої сесії Львівської міської ради Львівського району на 24 листопада, на 9 годину ранку.

«Згідно з чинним законодавством, коли 2 листопада оголосили результати, вже 5-го було 2/3 написано заяв від кандидатів у депутати. Відповідно до Закону про місцеве самоврядування, коли вже є 2/3, ми зобов’язані у двотижневий термін скликати сесію. Це припало на 19 листопада. Розуміючи, що це перед виборами 2 туру, комісія проголосувала за проведення сесії 3 грудня»,  – пояснив Ігор Сліпецький.

Утім вчора у ТВК надійшли скарги від Сергія Іваха, Олексія Різника, Остапа Доскіча, Юрія Ломаги і комісія винесла нову постанову.

«Щоб виправити ситуацію і не порушувати закон, комісія ввечері прийняла рішення внести зміни до Постанови і змінити дату на 24 листопада. Сесія відбудеться завтра зранку о 9.00 год», – прокоментував Ігор Сліпецький.

Читайте також: «Чимало голосів за Садового – були голосом проти Синютки». Політолог про результати екзит-полів 

Водночас Андрій Садовий виступив зі заявою, що таке рішення ТВК є незаконним, оскільки виборчий процес депутатів до Львівської міської ради завершився 19 листопада і жодних рішень на цю тему комісія ухвалювати не має права. За його словами, це рішення оскаржуватимуть у суді. 

Андрій Садовий вважає, що воно має на меті узурпувати владу у місті.

«З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови. Рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо», – пояснив Андрій Садовий.

Детальніше про депутатів Львівської міської ради, їхні біографії та статки, читайте у матеріалі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!