Цього року освітянам не планують підвищувати зарплати через відсутність коштів

1304 0
За попередніми розрахунками фахівців МОН, її впровадження у 2021 році потребуватиме додатково близько 50 млрд грн.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Постанова Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 822 передбачала поступове підвищення до 2023 року найнижчого посадового окладу освітянам до рівня 4 прожиткових мінімумів. Однак через відсутність коштів на реалізацію у державному та місцевих бюджетах дію постанови призупинили до 31 грудня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

За попередніми розрахунками фахівців МОН, її впровадження у 2021 році потребуватиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет – близько 39 млрд грн, місцеві бюджети – близько 11 млрд грн).

Читайте також: Цьогоріч держава замовляє у вишів більше біоінженерів та менше політологів

У Міністерстві кажуть, що зацікавлені у введенні саме цієї постанови, оскільки «вона виконує не лише норми законодавства, а й підвищує соціальні стандарти та гарантії держави, спрямовані на зростання рівня життя освітян».

Питання дії постанови підтримали і члени Комітету, запропонувавши звернутись до Уряду України з пропозицією передбачити у Державному бюджеті на 2021 рік необхідні кошти на її реалізацію. 

Нагадаємо, що минулого року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, відповідно до якої до 2023 року найменший посадовий оклад освітян мав би зрости до 4 прожиткових мінімумів. Станом на 2019 рік мінімальний посадовий оклад становив 1,73 від прожиткового мінімуму.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!