Цього року «Пробіг під каштанами» у Києві відбудеться у зміненому форматі

1197 0
Пробіг під каштанами – щорічний найбільший спортивно-благодійний захід України.
Фото: Facebook-сторінка Пробіг під каштанами

Фото: Facebook-сторінка Пробіг під каштанами

У неділю, 29 травня, у Києві відбудеться 29-й «Пробіг під каштанами». Благодійники можуть вийти на символічний старт із будь-якого безпечного куточка України та світу протягом цього травня. Мета заходу – зібрати кошти для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також об’єднати українців для взаємопідтримки. Про це повідомляють на сайті події. 

За словами організаторів, у цьому році пробіг об’єднає українців по всьому світу заради добра, взаємопідтримки та допомоги дітям. Попри все, 29 травня, у день Києва, кожен може у будь-який зручний час та в будь-якому безпечному місці подолати символічні 5 км.

Читайте також: На Київщині запрацював віртуальний музей пам’яті війни. Фото 

«Зізнаюсь, оргкомітет мав сумніви щодо доречності проведення заходу цього року, навіть зважаючи на благодійну мету. Але коли нам почали надходити повідомлення від учасників попередніх років зі змістом «Ми чекаємо на Пробіг і готові бігти у будь-якому місці заради діток», всі сумління відпали. Пробіг має жити й продовжувати свою тридцятирічну історію», – каже ініціаторка та організаторка заходу Ірина Кузнєцова. 

Оскільки ідея «Пробігу під каштанами» – збір коштів на потреби реципієнта завдяки благодійним внескам учасників пробігу, який відбувається у форматі fun run (біг в задоволення), то й цього року учасники можуть на свій вибір обрати: пройти, пробігтися чи прогулятися на дистанцію близько 5 км.

Нагадаємо, 18 травня, у Міжнародний день музеїв київські мистецькі заклади запрошують на події. Перелік та розклад заходів читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!