Цьогоріч виділили понад 3 млн гривень на каналізацію в селі біля Львова

2667 0
Реалізацію природоохоронного заходу розпочали ще у 2019 році.
фото: Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

фото: Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

У селі Пасіки-Зубрицькі у Льввівському районі продовжуються роботи з будівництва побутової каналізації. Цього року роботи проводять за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього середовища – 2,15 млн грн та коштів місцевого бюджету – 1,43 млн грн. Про це повідомила пресслужба Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Будують каналізацію з метою запобігання забруднення навколишнього середовища стічними водами, підвищення якості життя населення та покращення екологічного стану території Давидівської територіальної громади. Проєктом передбачено прокладення каналізаційної мережі на довжині  понад 15 км. Виконання робіт дозволить приєднати до централізованої каналізаційної мережі близько 800 будинків, у яких проживають понад 4000 мешканців.

Читайте також: Війна з рф завдала шкоди довкіллю Львівщини на понад 34 млрд гривень

Загальна кошторисна вартість проєкту «Будівництво побутової каналізації в с. Пасіки-Зубрицькі, Пасіки-Зубрицької сільської ради, Пустомитівського району, Львівської області» становить 74,143 млн грн. Станом на сьогодні прокладено 4,7 км каналізаційних мереж - відсоток будівельної готовності об’єкта складає 30%.

«Будівництво побутової каналізації у селі Пасіки – Зубрицькі є ще одним кроком до забезпечення централізованим водовідведення громади області. Організоване відведення побутових стоків забезпечує припинення неконтрольованого попадання стічних вод у грунти, грунтові і поверхневі води. Реалізація проєкту дозволить  збільшити кількість та покращити якість придатних до використання земельних і водних ресурсів, покращить стан довкілля та умови проживання мешканців села», – зазначає .в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

Нагадаємо, у селі Малечковичі Львівського району розпочали будівництво очисних споруд. Загальна вартість будівельних робіт становить 159,7 мільйонів гривень. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!