Цього тижня дітей львівських шкіл починають вакцинувати від кору

1828 0
В області триває кампанія з довакцинації від кору.
фото: vesti.dp.ua

фото: vesti.dp.ua

Із 18 лютого до 10 березня у Львові будуть довакцинувати нещеплених дітей від кору за попередньої згоди батьків. Про це під час брифінгу 7 лютого повідомив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

За його словами, попередньо у школах провели аналіз, скільки є щеплених та нещеплених дітей, та визначили, що 100 шкіл Львова зі 114 є в зоні ризику, оскільки там мають щеплення менше 95% дітей. Із цих навчальних закладів і почнуть кампанію з довакцинації. Міністерство охорони здоров'я розіслало бланки згоди, які тепер передають батькам через дітей. Вакцинацію будуть проводити у поліклініках.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

Володимир Зуб зазначає, що за останні кілька років спалаху кору у Львові вакцинували приблизно 50 тисяч людей. За його словами, жодних проблем зі здоров'ям після цього не фіксували.

Нагадаємо, на початку року в. о. міністерки охорони здоров'я Уляна Супрун анонсувала на Львівщині кампанію з довакцинації від кору дітей, котрі ще не мають щеплень. За законом школярам та дошкільнятам, котрі не мають календарних щеплень, заборонено відвідувати навчальні заклади.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!