Цього тижня Україна отримає ліки від коронавірусу

1309 0
Це противірусний препарат прямої дії.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Міністерство охорони здоров'я очікує поставку перших 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування коронавірусу в суботу, 5 лютого. Про це під час засідання Комітету ВР з питань здоров'я нації сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, –  передає Укрінформ.

«Очікуємо першу поставку 60 тис. курсів у суботу препарату «Молнупіравір», який був законтарктований нами. Це противірусний препарат прямої дії», – сказав Ляшко.

Читайте також: На Львівщину доставили тисячу флаконів препарату для лікування хворих із Сovid-19

Він додав, що до регіонів вже доставили першу партію препарату Ремдесевір для лікування коронавірусу.

Нагадаємо, що Кабмін схвалив препарати Молнупіравір для лікування коронавірусу в Україні ще 24 листопада. Також Львівщина отримала препарати «Ремдесивір», який застосовується для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Для довідки

«Молнупіравір» – препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, і так запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. У світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!