Цьогоріч кияни здали в пункти утилізації 4 тисячі ялинок. Це вдвічі менш ніж торік

584 0
Кількість новорічних дерев цього року очікувано менша, ніж минулого. До порівняння, у 2022-му кияни здали на переробку 8,5 тисяч новорічних дерев.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У період з 4 по 31 січня кияни принесли до пунктів утилізації хвойних дерев 4000 новорічних ялин та сосен. Найбільше – мешканці Дарницького та Солом’янського районів. Про це повідомили у КО «Київзеленбуд».

Цьогоріч кияни принесли на переробку вдвічі менше новорічних дерев, аніж у 2022 році.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексія Короля, на це є зрозумілі причини, серед основних: багато хто відмовився ставити ялинки, хтось купив деревце у горщику, щоб потім висадити на вулиці, чимало є прихильників штучних прикрас.

Читайте також: СБУ знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала і залякувала жителів Києва

«Попри все ми продовжуємо жити, працювати, думати про майбутнє, зокрема, й екологічне. Ті, хто все ж вирішив прикрасити оселі на свята живими деревами, потім принесли їх на утилізацію. Подрібнені на щепу ялинки й сосни стануть мульчею для інших хвойних рослин у парках та скверах столиці. Це допоможе  захистити ґрунт взимку від морозів, а влітку підтримувати берегти водний баланс за спекотної погоди», – розповів Олексій Король.

Нагадаємо, у січні в Києві працювало 17 пунктів прийому та утилізації хвойних дерев: 11 пунктів – на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще 6 на територіях лісництв КП «Дарницьке ЛПГ» та КП «ЛПГ «Конча-Заспа».

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!