Цьогорічну ялинку до Львова привезуть з села Оброшине

5077 0
Офіційне відкриття міської ялинки відбуватиметься 17 грудня.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Наступного тижня у Львові встановлюватимуть головну ялинку міста. Урочисте запалення ялинки, традиційно, відбуватиметься напередодні Дня святого Миколая. Цьогоріч це станеться 17 грудня. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Цьогорічну ялинку громаді Львова дарує Василь Козленко, мешканець села Оброшине Львівської області. Її висота – 17 метрів. Попередньо привезення та встановлення дерева на площі перед Львівським театром опери і балету заплановане 13 грудня.

Читайте також: Станьте Миколаєм для дітей, стареньких та потребуючих

Офіційне відкриття міської ялинки відбуватиметься 17 грудня.

Окрім того, у цьому році розробили нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів. Над новою концепцією працювали художники Роман Зілінко та Ольга Кравченко. Ромб віддавна символізував у традиційних українських орнаментах життя та рід, тому композиційно він буде присутній у орнаментах ялинки, ілюмінаціях вулиць, фотозонах тощо.

Читайте також: Ковзанка у центрі Львові запрацює вже з початку наступного тижня

Нагадаємо, що у Львові стартував конкурс на найкраще оформлення вітрин, брам, вікон та балконів до новорічних та різдвяних свят. Управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів Львівської МТГ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!