Київ

Тянь-шанській ведмедиці на ім'я Чудо, яка живе у Київському зоопарку, виповнилося 24 роки

1038 0
Природним середовищем таких тварин вважають північні гірські регіони Афганістану, Пакистану, Індії, західного Китаю та Непалу.
Фото: KyivZoo / Instagram

Фото: KyivZoo / Instagram

Тянь-шанській ведмедиці Чудо, яка мешкає у Київському зоопарку виповнилося 24 роки. Про це повідомили на сторінці зоопарку в Instagram.

Там зазначили, що такий вік вважається вже похилим для ведмедя, та додали, що робітники парку роблять усе можливе, щоб тварина почувала себе комфортно та затишно.

У зоопарку кажуть, що тянь-шанський ведмідь є підвидом бурого ведмедя, поширений у північних гірських регіонах Афганістану, Пакистану, Індії, західного Китаю та Непалу. Зазвичай звірі населяють великі відкриті долини та пасовища. У літні місяці ведмеді піднімаються на висоту до снігової лінії приблизно на 5500 метрів, а осінню спускаються в долини. 

Наразі бурим тянь-шанським ведмедям найбільше загрожує деградація природних середовищ існування та нелегальне трофейне полювання.

До слова, у КиївЗоо на відкритий простір випустили рожевих фламінго та родину пеліканів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!