Тисяча пасок вдячності. Українські підприємці об'єдналися, щоб привітати бійців із Великоднем

780 0
Паски передаватимуть пораненим воїнам у військових шпиталях.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Українські підприємці започаткували ініціативу #1000пасоквдячності. Благодійники із 11 міст України об’єдналися для випікання пасок, щоб передати їх пораненим бійцям у військових госпіталях усіх обласних центрів.

«Раніше ми передавали паски потребуючим, а з початком карантину почали возити у лікарні. Цьогоріч ми об’єднали людей із 11 міст України: від Ужгорода до Києва. Придбали усі інгредієнти та спекли близько 1600 пасок. Частину із них ми вже завезли у військові госпіталі, решту – доставимо найближчим часом», – зазначив голова наглядової ради компанії «Молокія» Володимир Глащенков у коментарі Tvoemisto.tv.

Випікання пасок у Львові

У кожному обласному центрі благодійники шукають госпіталі, яким необхідна така допомога. Відтак, у госпіталь на Львівщині передадуть 155 пасок, в Івано-Франківську спекли 160, а у Вінниці – 240. Паски випікають за кошти партнерів-підприємців, що погодились долучитися до ініціативи. Загалом до благодійної ініціативи долучилися понад 100 людей.

Читайте також: У Львові для потребуючих готують святковий обід. Як долучитися

Випікання пасок у Рівному

Випікання пасок у Чернівцях

Випікання пасок в Ужгороді

Випікання пасок у Тернополі

«Долучилися і «Молокія», «Ваш лаваш», «Ензим», «Медіаль» та «Аріанта». Разом ми придбали те, що потрібно і печемо. Крім того, «Молокія»на кожні дві паски дає ще пачку масла. Також ми надрукували листівки із подякою для кожного воїна», – каже Володимир Глащенков.

Частину пасок в інших містах вже передали воїнам, у госпіталь, що розташований у м. Соснівка, на Львівщині – доставлятимуть завтра. Передати благодійні поадрунки для військових планують до Великодня.

«Це ніби проста ідея, але українці дуже радо долучаються до доброї справи. Люди, яких ти ще вранці не знав, кажуть: «Слухайте, а давайте я яйця куплю» або «А давайте спечемо у нашій пекарні». Хтось хотів долучитися до самого процесу випікання. Коли ми казали, що це для госпіталів то охочих взяти участь було ще більше», – пояснив підприємець.

Нагадаємо, що із нагоди Великодня у Львові для незахищених та малозабезпечених мешканців громади підготували низку заходів. Детальніше про ініціативи читайте за посиланням.

Партнерська публікація

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!