Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на освіту та комуналку

4949 0
Наразі виплатами за вакцинацію вже скористалися понад 7,5 млн українців.

В уряді планують розширити програму «єПідтримка» та дозволити українцям витрачати тисячу за вакцинацію на освітні та комунальні послуги. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: Колективний імунітет на Львівщині запрацює, якщо вакцинувати щодня 12 тисяч людей

«З 24 січня Уряд розширив ініціативу на громадян віком від 60 років. Лише за 2 дні українці купили ліків за кошти програми єПідтримка на понад 6,5 млн грн. Надалі Уряд планує розширити програму на підлітків з одночасним додаванням до напрямків можливих витрат освітні послуги. Також за ініціативи Президента Володимира Зеленського плануємо розширити програму на комунальні послуги», – написав він у Telegram.

Додамо, що послугою «єПідтримки» вже скористалися понад 7,5 млн українців. На сьогодні витрачено 1,7 млрд грн.

Також в уряді анонсували виплати у розмір 500 грн за бустерну дозу вакцини.

Нагадаємо, що ініціатива «єПідтримка», у межах якої кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, може отримати 1 тис. грн допомоги від держави, почала діяти від 19 грудня. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива працюватиме упродовж року, а отримані кошти можна реалізувати протягом 4 місяців. Як отримати виплату, пояснюємо тут.

З 24 січня укранцям віком 60+ тисячу за вакцинацію дозволили витрати на придбання ліків. Також в Офісі президента анонсували виплату Covid-тисячі вакцинованим підліткам віком 12-18 років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!