У 30 мешканців Львівщини підозрюють новий штам коронавірусу

3610 0
Усі зразки скерували до Києва та чекають результатів.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Зі Львова та області у Центр громадського здоров’я Києва на дослідження відправили 30 зразків тестів від людей, в яких підозрюють наявність нового штаму коронавірусу. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко.

«Оскільки в Україні та на Львівщині збільшується кількість хворих на коронавірус, а в Європі поширюється новий штам Covid-19 ВА.4 або ВА.5 і в нас багато людей повертаються з-за кордону, то Центр громадського здоров’я дав завдання періодично надсилати зразки тестів хворих на Covid-19 людей на наявність нового штаму. Із Львівщини відправили 30 таких зразків», – каже вона.

Читайте також: У лікарнях Львівщини із Сovid-19 перебуває більш ніж сто хворих

За її словами, у Київ відправили позитивні результати тестів людей, які нещодавно повернулися з Італії, Іспанії, Польщі.

Коли будуть результати цих тестів, невідомо, це може зайняти кілька днів. Проте, у Чернівцях виявили вже 9 випадків захворювання, викликаного новим штамом.

«В Європі та Україні фіксують зріст захворюваності на Covid-19. Здебільшого випадки спровоковані новим штамом ВА.4 або ВА.5, який відрізняється від інших більшою заразністю. Вакцинація – єдиний надійний захист. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через 6 місяців – зробити бустерну. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто, хто має імунодефіцитні стани. Ця доза вводиться після чотирьох місяців по отриманню першого бустера», – додає Наталія Іванченко.

Читайте також: В Україні виявили новий різновид штаму «Омікрон»

Нагадаємо, в Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. Офіційно в нашій країні вже зафіксували кілька випадків цього виду Covid-19, всі у Чернівецькій області. Проте у МОЗ наголошують, що не виключено, що підтип Омікрону ВА.5 вже є в інших регіонах України.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!