У 80% громадського транспорту Львова вже доступна безготівкова оплата після збою

673 0
SIM-картки замінили вже у 437 транспортних засобах.
ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

У Львові тривають роботи з відновлення безготівкової оплати у громадському транспорті. SIM-картки «Київстар» замінили на SIM-картки іншого оператора вже у 437 транспортних засобах. Відтак, у 80% автобусах, трамваях і тролейбусах, які щоденно виїжджають на лінії, доступна безготівкова оплата – як ЛеоКарт, так і банківськими картками та телефонами з підтримкою NFC.

Джерело: пресслужба ЛМР.

«На сьогодні у 437 транспортних засобах відновлено шифровані канали зв'язку між транспортними засобами та центральною підсистемою АСОП. Завдяки цьому забезпечено вивантаження інформації про валідації поїздок із бортових систем за всі попередні дні. На валідаторах транспортних засобів, де вже оновили дані, безготівкова оплата і ЛеоКарт, і банківськими картками працює належно. У транспорті, де ще не оновлені дані бортових систем, можлива сповільнена робота системи. Якщо фіксуєте, що не працює валідатор, – прохання скористатися іншим валідатором у цьому транспорті або ж обрати інший спосіб оплати проїзду», – зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Нові тарифи у громадському транспорті Львова

Фахівці комунального підприємства продовжують роботи з заміни SIM-карток у решті громадського транспорту.

Нагадаємо, 12 грудня стався технічний збій у мобільній мережі «Київстар». Через це були тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. У компанії повідомили, що вони стали мішенню потужної хакерської атаки. У середу, 13 грудня, у абонентів «Київстар» почав з’являтися мобільний зв'язок. Станом на 15 грудня компанії вдалося майже повністю відновити роботу мережі. Більшості користувачів вже доступні дзвінки та домашній інтернет. У Львові через збій у «Київстарі» сталися проблеми з безготівковою оплатою у громадському транспорті, наслідки яких досі вирішують. Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор», усі валідатори із центральним програмним забезпеченням обладнані мобільними SIM-картками «Київстар», відтак збій у роботі оператора спричинив низку проблем у процесі обміну інформацією про оплату.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!