У 8-ій міській лікарні Львова відкрили нове реанімаційне відділення. Фото, відео

2043 0
Його облаштували у колишньому актовому залі на 30 ліжок.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У 8-ій міській клінічній лікарні Львова запрацювало нове реанімаційне відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 30 ліжок. Якщо буде третя хвиля Covid-19, то тут лікуватимуть хворих, а поки реанімація працюватиме для людей з іншими важкими станами. 

 

«Йдеться про реконструйоване відділення анестезіології та інтенсивної терапії, яке вже давно мали б зробити, як для ковідних пацієнтів, так і для інших з невідкладними станами», – повідомив у стрімі Tvoemisto.tv генеральний директор 8 міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер.

У цьому відділенні встановили нове обладнання, але також те, що отримали від лікарні швидкої допомоги минулого року і яке 8-а лікарня придбала за власний кошт для лікування пацієнтів з коронавірусом. 

Читайте також: У львівській дитячій лікарні планують створити центр кохлеарної імплантації

У відділенні встановили апарати штучної вентиляції легень, які можуть вентилювати хворих, як в неінвазивному режимі, тобто з допоміжною подачею кисню, так і в інвазивному. Це означає, що апарат можем повністю дихати за людину. 

Вентиляції легень потребують хворі не лише з коронавірусним захворюванням, а й при інших важких станах, зазначає лікар реанімаційного відділення Сергій Швець.

Читайте також: У Львівській обласній лікарні відкрили ще одну гібридну операційну

Станом на сьогодні ковідних хворих приймає лише лікарня швидкої допомоги, але у випадку збільшення кількості хворих приймати їх будуть всі лікарні. 

«Наразі відділення буде працювати як звичайна реанімація, оскільки допомоги потребують травмовані, люди, у яких стався інсульт чи інфаркт», – говорить в.о. завідувача відділення інтенсивної терапії Лабай Зореслава. 

Реанімаційне відділення відкрили за кошти міського бюджету у розмірі трьох мільйонів гривень. Також за благодійні кошти та кошти з бюджету попередньо тут відкрили інші блоки. Зокрема, оновлене відділення анестезіології та окреме відділення для ковідних хворих у поліклініці, яка існує при лікарні. 

Софія Шавранська

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!