У Бєлгородській області рф розбився військовий літак ІЛ-76. Оновлено

946 0
Збройні сили підтвердили падіння літака.
Умовне фото

Умовне фото

У Корочанському районі Бєлгородської області росії впав літак ІЛ-76. Збройні сили підтвердили падіння літака, заявивши, що він перевозив ракети для ЗРК С-300. Про це повідомляє Українська правда.

«Подія в Корочанському районі. Зараз на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Змінив свій робочий графік і виїхав у район. Усі подробиці пізніше», – заявив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

Місцеві пабліки повідомляють, що попередньо впав ІЛ-76.

Читайте також: У росії розбився літак з десятьма людьми. На борту міг бути ватажок ПВК «Вагнер» Пригожин та його заступник.

Оновлено

Видання ВВС вказує, що за словами російського міноборони, на борту було 65 українських військовополонених, яких доставляли в Бєлгородську область для обміну, а також 6 членів екіпажу і три людини, які супроводжували полонених.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими між росією та Україною, сказав він у коментарі «Радіо Свобода».

«Але я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається», — сказав він.

За словами представника ГУР, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати в літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, наразі перевіряється.
 

Що відомо про літак Іл-76

Призначення Іл-76 – десантування повітряних десантів, перевезення військ, бойової техніки (зокрема, середніх танків) з розрахунками та озброєнням, доставка військам термінових вантажів, а також транспортування поранених та хворих.

Іл-76 може перевозити 167 військових із особистою зброєю або забезпечити висадження 126 бійців десантної групи. У двопалубному варіанті Іл-76 може транспортувати 245 людей.

На літаках Іл-76 можливе розміщення гарматного озброєння: спарена кормова гарматна установка ГШ-23л калібру 2х23 мм. Кількість точок підвіски – чотири. Внутрішнє бомбове завантаження літака – до 10 авіабомб ФАБ-500 кг.

Росіяни використовують Іл-76 для швидкого перекидання своїх військ із місця постійної дислокації до зони бойових дій. У перші дні повномасштабної війни українські військові збили два Іл-76 із десантом – у районі Василькова та Білої Церкви Київської області.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!