Київ

У боржників світло почнуть відключати з кінця січня, – Yasno

588 0
Перед відключенням усі абоненти з боргами за рахунками отримають два види повідомлень.
Умовне фото

Умовне фото

У Києві енергопостачальник Yasno планує почати відключення боржників від електроенергії вже з 29 січня. Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що перед відключенням усі абоненти з боргами за рахунками отримають два види повідомлень.

«Перше – ми називаємо це сповіщенням, коли компанія всіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber та чатах, закінчуючи дзвінками до людей, повідомляє про те, що є борг, будь ласка, сплатіть. Що стосується попередження як офіційного документа, його розсилають за 10 днів до відключення… І за 5 днів ще мережі надсилають свій лист-попередження», — зазначив він.

Читайте також: У «Львівобленерго» дали низку порад раціонального використання електроенергії вдома

Він зауважив, що в другому випадку абоненту заздалегідь повідомляють про наміри щодо відключення, тому ці десять днів він може використати, щоб сплатити борг і запобігти неприємній для себе ситуації.

«Ми рейтингуємо боржників від найвищого за сумою боргу. А другий критерій – це глибина боргу. Тобто є боржники за один місяць, і це не така велика проблема, ми сподіваємося, ми спілкуємося з ними. А є борги, яким рік і більше», – сказав директор Yasno.

Людина може сплачувати борги, навіть якщо перебуває за кордоном: для цього є електронні способи оплати. А для того щоб відновити постачання електроенергії, потрібно буде сплатити борг. Споживачі отримуватимуть рахунок на підключення.

«Тому що відключення та підключення коштують грошей. Після того як буде оплачено рахунок на підключення, колеги з мереж протягом 5 днів підключають фізично абонента до постачання», – резюмував Коваленко.

_________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!