Київ

У Броварах заради будівництва McDonald’s зріжуть 13 каштанів

695 0
Раніше поліція погодила зміну схеми організації дорожнього руху біля McDonald's.
Ілюстративне фото із соцмереж

Ілюстративне фото із соцмереж

На вул. Київській в Броварах зріжуть 13 каштанів задля будівництва під'їзних шляхів до McDonald's. Про це повідомляє  місцеве видання Трибуна-Бровари.

Державна екологічна інспекція столичного округу підписала акт обстеження зелених насаджень на вул. Київська в районі буд. 162, чим де- факто надала дозвіл на видалення 13 каштанів та кущів задля будівництва під'їзних шляхів до McDonald's.

Ще раніше поліція Київської області погодила схему організації дорожнього руху біля McDonald's.

Нагадаємо, видалення дерев і кущів на Київській в Старому центрі дозволили члени виконкому 28 березня 2023 р.

25 травня депутати на сесії не підтримали пропозицію депутата облради Олега Іваненка включити в порядок денний на сесію проєкт рішення про скасування рішення виконкому про видалення 13 каштанів і 0, 036 га зелених газонів. Зазначимо, що всі зелені насадження мають «добрий» і «задовільний» стан.

Своєю чергою ТОВ «Смайл Контракшн», яке і будуватиме McDonald's на приватній ділянці, сплатило місту за видалення зелених насаджень відновну вартість у сумі 455 тис.836 грн. Також у якості плати за видалення дерев, фірма придбала місту 20 сакур та 20 дерену коузи. Проте дерева видалятимуть у Старій частині міста, а сакури і дерен комунальники висадили в парку «Перемога».

Додамо, що тоді редакції «Твого міста» у пресслужбі McDonald's заявили, що у компанії немає підписаних договорів про відкриття ресторану у Броварах.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!