Київ

У Бучі прибрали найбільше сміттєзвалище, куди звозили понівечені автівки та боєприпаси

1020 0
Саме сюди звозили груди бетону та металу після деокупації.
ФОТО: БУЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА

ФОТО: БУЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА

У Бучі на Київщині за півтора місяця ліквідували найбільший повоєнний стихійний смітник, куди мешканці звозили майно з домогосподарств, понівечених російськими обстрілами. Про це повідомили в Бучанській міській раді.

За два місяці роботи повністю очистили територію звалища, що утворилося з весни минулого року по вулиці Депутатській.

Загалом вивезли понад 11 тисяч кубометрів сміття і залишки 70 машин. Серед будматеріалів і побутових речей на звалищі виявили боєприпаси – нерозірвані фугасні снаряди, стволи від самохідних артилерійських установок, сотні елементів російської амуніції.

Читайте також: новостворене комунальне підприємство «Бучатранссервіс» отримало німецькі автобуси

Снаряди допомогли вивезти й ліквідувати працівники ДСНС. Решту відходів – автомобільні шини, шифер чи багаті на азбест ізоляційні матеріали – відправили на спецпідприємства для утилізації.

Ліквідація повоєнного сміттєзвалища в Бучі – частина Програми розвитку ООН з екстреного відновлення, що фінансується урядом Японії.

Додамо, у Бучі в рамках реконструкції Вокзальної вулиці, американська некомерційна організація Global Empowerment Mission відновила 50 приватних будинків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!