У будівлі колишнього товариства «Сокіл» на Львівщині знайшли сецесійні розписи

5145 0
Знайшлися також фрагменти декоративного пояска з китицями ягідок.
Фото: Сокіл

Фото: Сокіл

У місті Бібрка, що на Львівщині у будівлі колишнього спортивного товариства «Сокіл» знайшли різночасові шари розписів. Про це повідомили на сторінці товариства.

«Їх ретельно зішкрабували, перебілювали і зафарбовували, але їх благородні тіні під тими всіма шарами збереглися. За результатом обстеження і попередніми висновками реставраторки Ірини Гірноі одні з тих мальовидел є «другим-третім фарбовим шаром», а отже відносяться до самих початків «Сокола», тобто, до першого десятиліття його існування. Та і за стилістикою ті розписи дуже навіть сецесійні, що також пасує до початків Сокільської історії», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Неподалік Будинку вчених відреставрували історичну браму. Фото до і після

Як зазначили у товаристві, знайшлися також фрагменти цікавого декоративного пояска з китицями ягідок кольору «індиго», що ймовірно, датуються 1930-ми роками, бо мають нотки арт-деко.

Нагадаємо, що у Львові в будинку №19 на вул. Нечуя-Левицького виявили унікальні сецесійні розписи. Зокрема, на стелі зображена квіткова композиція від руки. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!