У будинках на Науковій замінюють вікна, вибиті внаслідок ракетної атаки на Львів

1885 0
Всього тут буде замінено 579 вікон.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Цього тижня завершили замінювати вікна у місцях загального користування у будинках на вул. Науковій, 12 і Науковій, 16. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Американська організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G. Buffett Fondation (HGBF) допомагає Львову відновити пошкоджені вікна після ракетного обстрілу 15 лютого. Також триває заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8. Загалом фонд допоможе замінити вікна на сходових клітках в 11-ти житлових будинках і 3-х закладах освіти.

Загалом благодійна організація GEM допомагає замінити пошкоджені вікна у житлових будинках за адресами: вул. Наукова, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20, 30, 34 та вул. Тролейбусна, 12, 14. А також у трьох закладах освіти – ліцей №45, ЗДО №69 та ЗДО №169.

«Всього тут буде замінено 579 вікон. Роботи вже виконані у будинках на вул. Науковій, 12 і 16. Також розпочата заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8», – зазначили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Читайте також: Засідання оперативної комісії після обстрілів Львова. Як ліквідовуватимуть наслідки 

Натомість у квартирах мешканці проводять заміну самостійно, а місто надає компенсацію: до 12 тис. грн за одне пошкоджене вікно і до 8 тис грн – за одні двері. 

Нагадаємо, що 15 лютого окупанти атакували Львів крилатими ракетами. Було влучання в електропідстанцію у Львові, через що виникла пожежа на площі орієнтовно 150 квадратних метрів. Її гасили впродовж двох годин 29 вогнеборців, залучали 6 одиниць техніки. Підстанція повністю знищена. Офісні приміщення, які живилися від неї, зараз отримують електроенергію від генераторів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!